Acasă Actualitate A crescut plafonul de pensie până la care se compensează cu 90%...

A crescut plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor

33

Plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelora crescut de la 1608 lei la 1830 lei, astfel toți pensionarii cu venituri mici, vor beneficia de aceasta compensare. Finanţarea este asigurată în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% de la bugetul de stat al Ministerului Sănătăţii.

„În scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, de la 1 ianuarie 2024, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B a crescut de la 1608 lei la 1830 lei. Modificarea s-a realizat având în vedere că de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut cu 13.8%. De Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1830 de lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii”, se arată în comunicatul CAS Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.