Acasă Eveniment Doi tineri, din Călui, reținuți pentru furt calificat

Doi tineri, din Călui, reținuți pentru furt calificat

28

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut vineri, 5 ianuarie, un tânăr de 18 ani și un minor de 15 ani, ambii din comuna Călui, pentru furt calificat. Aceștia sunt cercetați pentru furtul mai multor bunuri dintr-o societate comercială, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

„La data de 5 ianuarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut doi tineri cercetați pentru furt calificat. În fapt, la data de 5 ianuarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești au fost sesizați de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Călui, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-o societate comercială, pe care acesta o administrează, mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 3.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat două persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 18 ani și un minor de 15 ani, ambii din comuna Călui, județul Olt, prejudiciul cauzat fiind recuperat și predat persoanei vătămate. După administrarea probatoriului, la data de 5 ianuarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor doi a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”
, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.