Acasă Actualitate Deputatul Gigel Știrbu: România sărbătorește 17 ani de la integrarea sa în...

Deputatul Gigel Știrbu: România sărbătorește 17 ani de la integrarea sa în Uniunea Europeană

17

Deputatul Gigel Știrbu: „România se află într-o poziție privilegiată pentru a continua să capitalizeze asupra avantajelor aderării la Uniunea Europeană”. România sărbătorește azi, 1 ianuarie 2024, 17 ani de la aderarea în Uniunea Europeană. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2007, peste 20 de milioane de cetățeni români, au devenit simultan și cetățeni europeni.
Aniversarea devine nu doar un prilej de celebrare, ci și un moment de reflecție și anticipare a oportunităților ce stau înainte pentru țara noastră într-un context european unit.

„Astăzi, la 1 ianuarie 2024, România sărbătorește 17 ani de la integrarea sa în Uniunea Europeană, marcând astfel sfârșitul perioadei post-comuniste și începutul unei noi etape în cadrul celui mai influent proiect politico-economic. Această aderare a avut un impact semnificativ asupra vieții a peste 20 de milioane de cetățeni români, care, începând cu 1 ianuarie 2007, au devenit simultan și cetățeni europeni.
Aniversarea acestui moment important aduce cu sine un puternic sentiment de susținere din partea majorității cetățenilor români pentru apartenența la Uniunea Europeană. Acest nivel înalt de sprijin este justificat prin beneficiile tangibile pe care țara noastră și concetățenii săi le-au experimentat în acești 17 ani. De la accesul la cea mai extinsă piață comună din lume la libertatea de circulație a persoanelor, România a cunoscut o transformare semnificativă.
Cu ochii îndreptați spre viitor, România se află într-o poziție privilegiată pentru a continua să capitalizeze asupra avantajelor aderării la Uniunea Europeană, construind astfel un viitor prosper și integrat în cadrul comunității europene. În acest spirit, aniversarea devine nu doar un prilej de celebrare, ci și un moment de reflecție și anticipare a oportunităților ce stau înainte pentru țara noastră într-un context european unit”
, transmite deputatul Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.