Acasă Actualitate Încă 32 de km din DEx12 vor fi dați în folosință săptămâna...

Încă 32 de km din DEx12 vor fi dați în folosință săptămâna viitoare

48

Azi, 15 decembrie, în vizită pe șantierul tronsonului 3 al DEx12, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi dați în folosință următorii 32 kilometri de drum expres, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, la limita dintre județele Argeș și Olt. De asemenea, secretarul de stat, a menționat că în acest moment, pe șantier lucrează aproape 1000 de muncitori.

„Mă aflu în ultima vizită pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, unde săptămâna viitoare vom da în trafic următorii 32 km de drum expres, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, la limita dintre județele Argeș și Olt, cu descărcare provizorie la Colonești.
În acest moment aproape 1000 de muncitori lucrează pe acest santier in 2 schimburi si sunt în fază finală următoarele lucrări:
– realizarea descărcării provizorie în DN la Colonești
– montarea parapetului de protecție pe ultimele zone
– realizarea marcajelor rutiere
– realizarea semnalizării rutiere verticale și orizontale
– montarea ultimelor corpuri de iluminat pe zona pasajelor, nodurilor rutiere și parcărilor
– turnarea betonului la ultimele tronsoane de rigola de preluare a apelor pluviale
– montarea gardurilor de protecție
– montarea ultimelor elemente aferente panourilor fonoabsorbante
– sistemul ITS

Vă reamintesc faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, în zona orașelor Balș și Slatina și mai avem în lucru Tronsonul 1 și Tronsonul 4, care însumează încă 50 km drum expres, care vor fi finalizați până la sfârșitul anului viitor, moment în care vom avea toți cei 121 km ai acestui drum expres dați în trafic, transmite secretarul de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Irinel Ionel Scrioșteanu.”

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.