Acasă Eveniment IPJ Olt, activitate educativ-preventivă în rândul minorilor instituționalizați în cadrul DGASPC

IPJ Olt, activitate educativ-preventivă în rândul minorilor instituționalizați în cadrul DGASPC

42

Polițiștii IPJ Olt, împreună cu un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt au desfășurat o activitate educativ-preventivă în rândul minorilor instituționalizați în cadrul DGASPC.
În cadrul activităților, copiii au învățat că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune. De asemenea, elevilor li s-a explicat că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale și riscuri la care se pot expune în mediul online, respectiv infectarea sistemelor cu programe de tip malware. La final, polițiștii le-au oferit copiilor dulciuri, băuturi răcoritoare și alte cadouri.

„În această săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt au desfășurat o activitate educativ-preventivă în rândul minorilor instituționalizați în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.
Activitățile au vizat prevenirea portului sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bullyingului, cyberbullyingului, dar și informarea asupra răspunderii penale a minorilor.
În cadrul activităților, polițiștii le-au explicat minorilor că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune, fiind informați și despre consecințele juridice din acest domeniu.
Minorilor le-a fost expus faptul că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a acestora, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.
De asemenea, le-au fost prezentate și principalele categorii de riscuri la care se pot expune în mediul online, respectiv infectarea sistemelor cu programe de tip malware (viruși), furtul de identitate și cyberbullyingul.
Activitățile de prevenire a acestor riscuri au constat în promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei, minorilor fiindu-le oferite recomandări generale care privesc protejarea datelor personale și a parolei.
La finalul activităților, polițiștii au marcat debutul sărbătorilor de Crăciun și au onorat o misiune de suflet, fiind mesagerii lui Moș Crăciun pentru beneficiari, cărora le-au fost oferite cadouri, constând în produse alimentare, dulciuri și băuturi răcoritoare.
Ne bucurăm de fiecare dată când magia Crăciunului aduce zâmbetele pe fețele copiilor și întotdeauna le vom fi alături, atât la bine, cât și la”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.