Compania de Apă Olt a semnat alături de Primăria Municipiului Slatina și Consiliul Județean Olt, un contract de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Investiția BERD este pentru Compania de Apă Olt o oportunitate de dezvoltare. Ne extindem serviciile de alimentare cu apă potabilă, canalizare, în conformitate cu standardele Uniunii Europene.
În prezent, avem investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, în 25 de localități, construim stații de tare apă si stații de epurare, dar și un depozit de nămol în municipiul Slatina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″.

Companiei de Apă Olt, a primit suma de 14,5 milioane de euro de la BERD, pentru îmbunătățirea accesului la serviciile de apă și apă uzată în județul Olt.

Aceste fonduri se adaugă la co-investiția din partea Uniunii Europene (UE), în cadrul Programului Operațional UE pentru Infrastructură pentru România.

Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt: „Contribuim la dezvoltarea municipiilor, orașelor și comunelor din județul Olt, comunități din care noi, Compania de Apă Olt facem parte„.

„Aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, vor beneficia de acces la servicii de apă și canalizare.
BERD este un investitor instituțional de top în România, care a investit peste 10,7 miliarde de euro, în 520 de proiecte din țară.
Până în prezent, BERD a finanţat 25 de operatori de apă în România, cu sume de până la 450 milioane de euro, mobilizând astfel investiţii de peste 5 miliarde de euro în infrastructura de apă şi canalizare din România”, se arată în comunicatul CAO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.