Acasă Eveniment 30 noiembrie – 3 decembrie. 57 de permise reținute și 455 de...

30 noiembrie – 3 decembrie. 57 de permise reținute și 455 de sancțiuni contravenționale aplicate de către polițiști

24

Polițiștii din cadrul IPJ Olt, au acționat în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
Aceștia au aplicat 455 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 185.000 de lei. De asemenea, au reținute 57 de permise de conducere, și 17 certificate de înmatriculare.
La data de 2 decembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Ianca, un tractor condus de către un bărbat de 36 de ani. Aceștia au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar tractorul este neînmatriculat/neînregistrat.
La data de 3 decembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Slatina, au oprit pentru control, în comuna Coteana, un autoturism condus de către un bărbat de 68 de ani, din comuna Izvoarele. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea permisul suspendat.
Tot în data de 3 decembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.
În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 263 de solicitări, dintre acestea 192 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 185.000 de lei.
Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere, dintre acestea 42 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 9 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 16 infracțiuni la regimul rutier.
În cadrul activităților, la data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 10:50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe Drumul Național 54A, în comuna Ianca, un tractor condus de către un bărbat de 36 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar tractorul este neînmatriculat/neînregistrat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Slatina, au oprit pentru control, în comuna Coteana, un autoturism condus de către un bărbat de 68 de ani, din comuna Izvoarele.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din localitate.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.