Acasă Cultură Muzeul „Hagiescu Miriște”. Locul II în cadrul unei competiții internaționale

Muzeul „Hagiescu Miriște”. Locul II în cadrul unei competiții internaționale

34

Muzeul etnografic „Hagiescu Miriște”, se mândrește cu premiul II, câștigat în cadrul unei competiții internaționale în domeniul arhitecturii – Rethinging de Future Awards. Au participat 45 de țări, în total, fiind peste 1200 de proiecte.

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, transmite pe pagina sa de socializare: „Suntem bucuroși să vă anunțăm că unul din proiectele de suflet ale comunității noastre, restaurarea muzeului etnografic „Hagiescu Miriște”, a fost recompensat cu premiul II la una din cele mai prestigioase competiții internaționale din domeniul arhitecturii – Rethinging de Future Awards.
Global Architecture & Design Awards 2023 a inclus peste 1200 de proiecte din 45 de țări participante.
La categoria Cultură (Construcție), proiectul a întrunit aprecieri unanime din partea juriului internațional, ceea ce ne bucură și este o mândrie pentru noi. Am reușit să recuperăm această capodoperă arhitecturală, iar redarea ei comunității noastre a fost recunoscută și apreciată la nivel global.
Ani de muncă, 660 de metri pătrați restaurați și o echipă entuziastă a făcut posibilă transformarea unei ruine într-o bijuterie arhitecturală, de care se pot bucura nu numai caracalenii, ci și cei care ne vor vizita pe viitor.
Felicitări echipei de arhitecți – Mihail Boboia, Rodica Drăgan și Rasha Malhis, după a căror planuri s-a realizat restaurarea clădirii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.