Acasă Actualitate Vaporașul „Independența” a fost lansat la apă

Vaporașul „Independența” a fost lansat la apă

61

În cursul zilei de ieri, 24 noiembrie, în prezența deputatului Emil Albotă, primarului Iulică Oane, reprezentanților Asociației Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni și Gal Ecoleg Olt Sud, managerului de proiect Pușcoci Gheorghe și responsabilului de proiectele POPAM Daniel Albu, consultantului Cristian Belei, reprezentanților mass media, influencerilor, precum și reprezentanților unităților de cazare și alimentație publică de pe raza orașului Corabia, a fost inaugurat vasul „Independența”.

Ambarcațiunea va permite accesul la resursele naturale ale Dunării, a peisajelor deosebite, dezvoltând astfel, activitățile turistice.
Valoare totală a proiectului, se ridică la peste de 1.545.684,62 lei.

„Vaporașul „Independența” a primit botezul oficial al Dunării.
Vineri, 24 Noiembrie 2023 a avut loc inaugurarea vasului „Independența” – o ambarcațiune care va permită plimbări pe Dunăre, va asigura un acces mai bun la patrimonial natural și cultural al zonei orașului Corabia și a zonei pescărești și va contribui la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activități de turism deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale și peisaje deosebite. Lansarea oficială la apă a avut loc în prezența mai multor oficialități – deputatul Emil – Florin Albotă, primarul Iulică Oane, reprezentanții Asociației Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni și Gal Ecoleg Olt Sud, managerul de proiect Pușcoci Gheorghe și responsabilul de proiectele POPAM Daniel Albu,consultantul Cristian Belei, reprezentanți mass media, influenceri precum și reprezentanți ai unităților de cazare și alimentație publică de pe raza orașului Corabia.
Valoare totală a proiectului „Corabia pe Dunăre” este de 1.545.684,62 lei. Proiectul își propune să îmbunătățească mijloacele și condițiile oferite locuitorilor și turiștilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice, prin crearea posibilității de a explora zona navigabilă a Dunării. Dunărea înseamnă viaţă, energie, hrană, apă, transport şi recreere, fiind o legătură comercială de-a lungul Europei şi o forţă unificatoare între culturi, limbi şi civilizaţie.
Începând cu luna Aprilie a anului viitor, cetățenii orașului Corabia și nu numai se vor putea bucura de plimbări de agrement pe Dunăre. Se lucrează la Regulamentul privind activitatea de turism realizată cu nava de pasageri „Independența” precum și a Normelor privind desfășurarea curselor de agrement cu acest vas care vor fi propuse Consiliului Local Corabia pentru aprobare.
Turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Corabia. Un oraș atractiv pentru turiști este un oraș plăcut și pentru locuitorii săi. Ne dorim să devenim un oraș turistic și ne concentrăm ca turismul generat să fie unul sustenabil care să nu afecteze negativ viața corăbienilor. Orașul trăiește prin fiecare dintre noi și noi toți îi putem scrie împreună o frumoasă poveste”, se arată pe pagina de socializare a primăriei Corabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.