Acasă Actualitate Dosar penal pentru un bărbat de 46 de ani, din comuna Ianca....

Dosar penal pentru un bărbat de 46 de ani, din comuna Ianca. 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat

26

În perioada 17-19 noiembrie, polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor desfășurate pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, a fost depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Ianca, având o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.În total, polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, și au reținut 49 de permise de conducere, amenzile ridicându-se la o valoare de peste 170.000 de lei.„În perioada 17-19 noiembrie a.c., polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.
În cadrul activităților, la data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Islazului, din municipiul Slatina, un autoturism condus de către un tânăr de 18 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Agricultorilor, din comuna Ianca, un autoturism condus de către un bărbat de 46 de ani, din localitate.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
De asemenea, la data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe srada Comănencelor, din orașul Drăgănești-Olt, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.