Acasă Actualitate Polițiștii olteni. Acțiuni de prevenire pe stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina

Polițiștii olteni. Acțiuni de prevenire pe stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina

49

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat activitați informativ-preventive pe linia violenței domestice, dar și pe liniile traficului și consumului ilicit de droguri, a victimizării minorilor și furturilor din patrimoniu, cu ocazia desfășurării meciului de fotbal din liga a II –a, pe stadionul ”1 Mai” din municipiul Slatina, județul Olt.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au prezentat cetățenilor informații cu privire la violența domestică, în principal, persoanelor vulnerabile(vârstnici, femei și copii), care pot fi victimele unor astfel de acte, dar și cunoscuților acestora care doresc să le acorde sprijin, în acest sens, fiindu-le oferite și materiale informativ-preventive.

În scopul reducerii riscului victimizării, polițiștii au recomandat cetățenilor să nu accepte violența fizică, să sune la 112 atunci când sunt în pericol și să ceară ajutorul organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin și adăpost.

De asemenea, au fost desfășurate activități informativ-preventive în rândul tinerilor, pentru conștientizarea efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive, precum și pentru abordarea unui stil de viață responsabil prin care să fie prevenite abaterile de la normele sociale (delincvență juvenilă).

Politiștii au informat tinerii despre consecințele juridice ce decurg din săvârșirea de astfel de infracțiuni, fiindu-le oferite sfaturi și recomandări privind traficul și consumul de droguri.

În cadrul activităților desfășurate, au fost abordate și teme precum disparițiile de copii și plecările voluntare, polițiștii urmărind creșterea gradului de informare în rândul copiilor cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie.

Pentru a preveni disparițiile de minori sau plecările voluntare, polițiștii au transmis copiilor o serie de recomandări și sfaturi în acest domeniu, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu familia sau reprezentanții legali.

Totodată, cetățenii au fost informați despre principalele moduri de operare utilizate pentru comiterea faptelor de furt din locuințe, buzunare, genți sau animale, fiind subliniat faptul că doar un comportament responsabil poate ține departe hoții”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.