Acasă Actualitate Acțiuni ale polițiștilor din cadrul Serviciul Rutier Olt, pentru depistarea șoferilor care...

Acțiuni ale polițiștilor din cadrul Serviciul Rutier Olt, pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor

53

Polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Olt, au organizat în noaptea de 11/12 noiembrie 2023, în intervalul orar 20:00 – 04:00, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.
Razia, a fost efectuată pe drumurile publice din localitățile Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe ale acestora.

„În noaptea de 11/12 noiembrie 2023, în intervalul orar 20:00 – 04:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din localitățile Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 2 infracțiuni la regimul rutier. În cadrul activităților, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Drăgănești-Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Grojdibodu, județul Olt. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Ulterior, în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada I.H. Rădulescu, din orașul Corabia, un autoturism condus de un tânăr, în vârsta de 23 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.