Acasă Actualitate 227 de km/h pe DEx12, trei focuri de avertisment executate de către polițiști

227 de km/h pe DEx12, trei focuri de avertisment executate de către polițiști

98

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timpul desfășurării activităților de rutină pe DEx12, în data de 10 noiembrie, ora 1:30, în apropierea localității Bârza, au surprins un autoutism cu aparatul radar, în timp ce acesta circula cu viteza de 227 de km/h. Șoferul în cauză, nu s-a supus semnalului de oprire, ca urmare, polițiștii au plecat în urmărirea acestuia. În timpul urmăririi, polițiștii au utilizat armamentul din dotare, executând trei focuri de avertisment, ca măsură a nerespectării somațiilor.
Autoturismul a fost găsit la scurt timp pe un câmp din afara localității Bârza, iar la volan se afla un tânar de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt. Acesta a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.
Permisul acestuia, a fost reținut pentru 270 de zile și a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.220 de lei.

„La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Expres 12, în afara localității Bîrza, au depistat un autoturism ce circula cu viteza de 227 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.
Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză.
În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 3 focuri de avertisment, cu armamentul din dotare.
La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localității Bârza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.
Pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroșat mai multe balize direcționale amplasate pe Drumul Expres 12, însă în urma evenimentelor nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.
Pentru abaterile săvârșite, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.220 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 270 de zile ”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.