Acasă Politic Siminica Mirea: „Testarea elevilor anti-drog în școli – o chestiune sensibilă pentru...

Siminica Mirea: „Testarea elevilor anti-drog în școli – o chestiune sensibilă pentru viitorul lor și al societății noastre”

15

Senatorul Siminica Mirea susţine demersul de a se efectua testări anti-drog ale elevilor, însă doar atunci cât există o suspiciune fundamentată.
„Testarea elevilor anti-drog în școli – o chestiune sensibilă pentru viitorul lor și al societății noastre. Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, arată că testarea nu trebuie să fie un proces în masă, cu potențial de stigmatizare.
Testele ar trebui să fie efectuate doar atunci când există motive întemeiate de suspiciune. Acest lucru nu doar că protejează confidențialitatea elevilor, ci respectă și drepturile părinților de a fi informați și de a-și exprima acordul.
De asemenea, este esențial să ne asigurăm că rezultatele pozitive ale testelor de urină sunt validate printr-un test de sânge, această precauție fiind vitală pentru a evita interpretări eronate și pentru a oferi copiilor noștri o educație bazată pe încredere și respect”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.