Acasă Actualitate Judeţul Olt şi Slatina, UAT-uri dezvoltate prin bani europeni ADR Sud-Vest Oltenia

Judeţul Olt şi Slatina, UAT-uri dezvoltate prin bani europeni ADR Sud-Vest Oltenia

81

Judeţul Olt şi Primăria Slatina au accesat milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte de importanță în cela două unităţi administrativ-teritoriale.

Implmentarea proiectelor a început pe drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, a cărui modernizare se apropie de final, participanţii la trafic se bucură de liniște și peisaje încântătoare de-a lungul Oltului, apoi la Slatina, unde Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost dotată cu aparatură și echipamente medicale performante, iar investițiile pentru dezvoltarea durabilă a mobilității urbane sunt în plină desfășurare.
De asemenea, pe lista investiţiilor s-au aflat şi două obiective de patrimoniu: Casa Fântâneanu, una dintre clădirile emblematice ale Slatinei, și Mănăstirea Brâncoveni, a cărei istorie este legată de domnitorii Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Investiţii în dezvoltare
Nu mai puțin de 124 de milioane de euro au fost atrase în Olt, din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020.
„Prin modernizarea acestui drum am reușit să aducem în județul Olt peste 28 de milioane de euro și să reabilităm aproximativ 60 de kilometri de drum județean. Este un drum care trece prin 10 localități și deservește mare parte a cetățenilor din județul Olt.
Programul Operațional Regional, dar și celelalte programe finanțate din bani europeni ne-a oferit șansa și oportunități reale de a aduce investiții majore în județul Olt”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Mobilitate urbană la Slatina
La Slatina, proiectele care au adus bani europeni s-au concretizat în autobuze electrice, nepoluante și silențioase, piste pentru biciclete, sistem de eliberare a biletelor pentru transportul în comun.
„Suntem într-un moment special în implementarea de proiecte cu fonduri europene.
Împreună cu alți beneficiari precum Consiliul Județean Olt, Slatina absoarbe 15 milioane de euro pentru proiecte de importanță în mobilitatea urbană – autobuze electrice, nepoluante și silențioase, piste pentru biciclete, sistem de eliberare bilete pentru transportul în comun.
Dezvoltăm împreună Slatina!”, spune primarul municipiului, Emil Moț.

Prin Programul Operațional Regional și prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională, Primăria Slatina a achiziționat deja 10 autobuze ecologice. În planul dezvoltării mobilității a municipiului-reședință de județ se are în vedere sprijinirea traficului cu noi semafoare inteligente.

„Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a oferit autorităților publice din județul Olt nenumărate oportunități pentru dezvoltare, dezvoltare care nu ar fi fost posibilă fără fondurile europene. Cele peste 60 de proiecte de autoritățile administrației publice și alte instituții publice din județul Olt au o valoarea totală de 124 de milioane de euro și oferă locuitorilor județului condiții mai bune de trai: drumuri reabilitate, școli și spitale modernizate, locuri și clădiri publice eficiente energetic, servicii și sociale de calitate și multe altele”, spune directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.