Acasă Politic Liviu Voiculescu: „România s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini ...

Liviu Voiculescu: „România s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini poporul turc”

18

În urma seismului puternic din Turcia, care a avut loc la începutul săptămânii, politicienii reacţionează. Lucru pe care îl face şi senatorul Liviu Voculescu:
„În spiritul angajamentelor internaționale, al parteneriatului cu statele care se confruntă cu situații majore de urgență, dar și în spiritul umanității și solidarității, România s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini poporul turc după ce un seism puternic a zguduit Turcia și Siria. Premierul României, Nicolae Ciucă, a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a stabili primele măsuri pe care țara noastră le va întreprinde în sprijinul Turciei afectate de dezastru.
Astfel, trei aeronave, câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente de salvare și ajutor au plecat deja spre Turcia. Misiunea aeronavelor este de a transporta materiale şi echipe de salvare RO-USAR formate din personal specializat de intervenţie, medici și asistenți.
În același timp, aeronavele care transportă echipele de salvatori români către Turcia vor readuce în țară românii aflați în zonele calamitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.