Acasă Politic Paul Stănescu: „Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare”

Paul Stănescu: „Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare”

31

Senatorul Paul Stănescu afirmă că rotația guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă În anul 2022, unul plin de provocări la nivel național și regional, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorități a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere.
„Am reușit de mai multe ori să ținem în frâu conflictele sau să le menținem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens. Această coaliție are toate șansele să intre în istorie ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după revoluția din 1989.
Revenind la prezent, discuțiile despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens și în sport: nu schimbi jucătorii care performează.
Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală pentru interese personale sau politice.
Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța funcției de premier, de la Nicolae Ciucă la președintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai.
Deși au fost perioade complicate și mulți care tot prevesteau ruperea coaliției, am dovedit că suntem responsabili.
Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toți vedem lucrurile la fel. Însă, mereu ne punem la masa negocierilor și nu ne ridicăm până nu avem un consens în privința soluțiilor pentru români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.