Acasă Administrație Corabia. Casa de Cultură, aproape de recepţia finală

Corabia. Casa de Cultură, aproape de recepţia finală

40

Administraţia locală anunţă că se apropie momentul recepției finale a lucrărilor la unul dintre monumentele istorice și arhitecturale ale Orașului Corabia: Casa de Cultură a orașului Corabia, Clădirea este în plin proces de restaurare, prin intermediul unui proiect derulat de Compania Națională de Investiții. Lucrările ar trebui să fie gata în august.

Echipa de restauratori care a reabilitat sediul Teatrului Național din Caracal se află pe ultima sută de metri cu lucrările de restaurare a Casei de Cultură din Corabia.
Investiția vine să întâmpine nevoia locuitorilor orașului Corabia, de acces la facilități recreaționale și de cultură, de diversificare și creștere a calității actului cultural. În zonă, în prezent, nu există facilități de tipul celei reabilitate prin proiectul curent. Valoarea acestui proiect este de 2.808.159,26 lei, fără TVA, se explică într-un material informativ transmis de Primăria
Proiectul include lucrări de renovare la subsolul, parterul și etajul clădirii, dar și la refacerea acoperișului și a ornamentelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare. Etajul este, de fapt, piesa de rezistență a imobilului pentru că aici se regăsește sala de spectacole, unde va fi realizat un pasaj de legătură între sală și scena sălii de spectacole, pentru circulația actorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.