Acasă Politic Siminica Mirea: „Programul Tomata va debuta cu un sprijin de 4.000 de...

Siminica Mirea: „Programul Tomata va debuta cu un sprijin de 4.000 de euro/beneficiar”

28

Senatorul Siminica Mirea spune că Partidul Social Democrat pune în aplicare cele promise și relansează programe menite să redreseze securitatea alimentară a României, în așa fel încât să reducă deficitul comercial, susținând astfel legumicultorii.
„În această direcție, Programul Tomata va debuta cu un sprijin de 4.000 de euro/beneficiar pentru producțiile vândute în perioada 1 martie – 10 iunie, respectiv 15 octombrie – 9 decembrie, iar producția necesară aferentă acordării sprijinului este de 3.000 de kg/1.000 m2.
Totodată, va fi lansat și programul de sprjinire a legumelor deficitare care va consta într-un sprijin de 1.000 de euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie. De asemenea, se va avea în vedere și programul de sprijinire a usturoiului care va oferi un sprijin de 3.000 de euro/beneficiar/ha pentru producțiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 noiembrie.
Obiectivul principal este asigurarea produselor curate și sănătoase consumatorilor, fapt pentru care va fi introdusă Agenția Națională Fitosanitară (ANF) care va verifica legumele care ajung pe piață, astfel încât să nu conțină urme de reziduuri de pesticide.”, declară senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.