Acasă Politic Gigel Ştirbu: „«DIN GRIJĂ PENTRU COPII» este unul dintre cele mai ample...

Gigel Ştirbu: „«DIN GRIJĂ PENTRU COPII» este unul dintre cele mai ample proiecte coordonat de la nivelul Guvernului”

40

Deputatul Gigel Ştirbu scrie, pe pagina sa de socializare că a operaționalizat numărul unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, Numărul destinat programului „Din grija pentru copii” este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și va fi operat de către consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

„În România a fost lansat «Telefonului copilului» – 119 -, la care vor putea suna copiii aflaţi într-o situaţie vulnerabilă, dar şi alte persoane care au cunoştinţă despre copii abuzați, exploatați sau supuși unei forme de violență.
Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real, în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol.
Programul Național de suport pentru copii în contextul Pandemiei de COVID 19, «DIN GRIJĂ PENTRU COPII» este unul dintre cele mai ample proiecte coordonat de la nivelul Guvernului dedicat sănătății emoționale și siguranței copiilor.”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.