Acasă Administrație RADOMIREȘTI. NICUȘOR SÎIA, un primar pentru comunitate!

RADOMIREȘTI. NICUȘOR SÎIA, un primar pentru comunitate!

442
         Alegerile locale din 27 septembrie 2020 au confirmat, la Radomirești, faptul că cel mai bun trebuia să câștige. Scrutinul l-a dat câștigător detașat pe cel care a confirmat, din funcție, că poate să facă din această localitate un pol de dezvoltare edilitar-administrativă pe harta Oltului. Astfel, Nicușor Sîia primea încrederea cetățenilor cu 66,62% (878 de voturi), la distanță de oferta făcută oamenilor de contracandidatul liberal, clasat pe locul doi cu 16.08%, (212 voturi).
O explicație a încrederii de care se bucură, prin reconfirmarea în funcția de primar, Nicușor Sîia, e dată de agenda sa, cea care coincide interesului comunitar… Radomireștiul se schimbă, iar asta se vede chiar și de cei care au cu greutate ochi să vadă acest lucru.
În decursul timpului, Ziarul de Olt a marcat cele petrecute în localitate (vezi pe www.ziaruldeolt.ro), iar rândurile care urmează sunt, în fapt, o dovadă a continuității interesului primarului Nicușor Sîia pentru dezvoltarea Radomireștiului.
În urma alegerilor locale, consiliul local, format din 11 membri, are o componență care se reflectă astfel: 8 membri de la PSD, 2 de la PNL și un consilier local de la Pro România. Se merge în echipă: continuitate pentru viceprimarul Marinel Olteanu, din anul 2008, iar pentru primarul Nicușor Sâia din anul 2012. Și tot mai departe, fără atitudini menite să răsplătească comportamentul defăimător al unora dintre adversari, în campania electroală. La început de 2021, proiecte în pregătire, venite exact în întâmpinarea interesului public…
Modernizare de drumuri. Asfalt pe încă 42 de străzi!
Din 20 ianuarie, în sistemul electronic de achiziții publice, prin procedură simplificată, se află în desfășurare un contract de achiziții publice pentru lucrări de drumuri. Data limită la care se pot înscrie ofertanții este 8 februarie. Valoarea contractului depășește 21 de miliarde lei vechi și înseamnă un alt pas mare în modernizarea localității. Vorbim aici de 42 de străzi cu o lungime de peste 12 kilometri, ce va însemna, în cadrul proiectului, șanțuri betonate, rigole carosabile…
Practic, ulițele din Radomirești continuă să devină străzi cu aspect specific orășenesc. Este un semn de continuitate, căci la Radomirești, în timpul administrației Sîia, au mai fost asfaltați peste 50 de străzi, însumând o lungime de 22 de kilometri.
Iar proiectul nu se va opri aici! Comună mare – Radomireștiul măsoară peste 48 de kilometri de rețea de drumuri publice. Aici mai trebuie ținut seama și de faptul că această localitate e traversată și de 9 kilometri de drum județean. Practic, vorbim de una dintre localitățile cu cea mai vastă rețea de infrastructură rutieră din județul Olt. Acolo unde, până la venirea lui Nicușor Sîia ca primar, asfaltul era doar o prezență pe drumul național ce face legătura cu Bucureștiul. Cine ar fi îndrăznit, cine ar fi gândit că astăzi, aici, la Radomirești, poți să ieși din praf și noroi, atunci când străbați rețeaua de străzi comunale…

Lumină pentru toți, pe stradă, la Radomirești!
Un proiect implementat, a cărui execuție e dată de starea vremii, este resetarea sistemului de iluminat public la Radomirești. Practic, se schimbă conceptul de lumină pe stradă.
402 bucăți de lămpi – tip LED, confort, putere și consum redus de energie, vor da siguranță locuitorilor din comună. Vechile structuri de iluminat public vor fi dezafectate de pe 16 străzi, în Radomirești și în Fripți.
Iluminatul public nu mai trebuie considerat un moft, o extravaganță pe străzile satului românesc. E o necesitate, iar la Radomirești se știe și se face asta…

Pași fermi pentru înființarea rețelei de gaze naturale la Radomirești
Înființarea rețelelor de gaze naturale în localitățile rurale este unul dintre obiectivele asumate de către guvernanții de la București. Dar, de la declarațiile politice din Parlament, până la înființarea rețelei efective, sarcina pașilor bine făcuți revine primarilor. Știe asta și Sîia de la Radomirești, și pe cale de consecință a obținut deja primele aprobări necesare demarării proiectului privind înființarea rețelei de gaze naturale la Radomirești. Avizul de principiu al celor de la Transgaz e documentul fără de care nu se pot face următorii pași. Chiar dacă este o procedură de durată, rezultatul final înseamnă confort pentru cetățeni și, în paralel, deschiderea unor oportunități pentru cei care vor să investească în capacităție de producție unde rețeaua de gaze e parte din structura de funcționare a planului de afaceri. Fonduri guvernamentale, axe europene, participație din bugetul propriu, sunt soluții separate sau complementare, menite să genereze demararea efectivă a acestei investiții. Pentru asta, e nevoie de un om care să capaciteze, iar la Radomirești, Nicușor Sîia a arătat că poate să susțină, acolo unde este nevoie, interesul comunității.
La școală, din 8 februarie, în siguranță, la Radomirești!
Anunțul președintelui României, privind deschiderea fizică a școlilor, începând cu 8 februarie, nu ia pe nepregătite, administrația locală de la Radomirești. Aici, toate unitățile de învățământ sunt beneficiare ale sistemului integrat de tip centralizat privind încălzirea. Și când te gândești că într-o comună vecină unii au descoperit ventilatorul suplimentar, pus strategic la soba de teracotă…
La Radomirești, grupurile sanitare sunt integrate în interior, iar școala poate să înceapă și în condițiile specifice de pandemie, având în vedere stocurile necesare făcute de măști, materiale sanitare, necesare dezinfecției. Nu mai puțin de șapte mii de măști sunt pregătite să fie alocate elevilor pentru asigurarea unui grad sporit de siguranță sanitară.
Un buldoexcavator pentru Radomirești
Comuna Radomirești a aderat, prin primarul Nicușor Sîia la Grupul de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea.
Aici, pe lângă proeictele deja susținute, se urmărește ca în 2021, la primărie, să fie achiziționat un buldoexcavator necesar situațiilor când operațiuni specifice se pot face în regie proprie, atât în interes public, cât și în interesul locuitorilor. Cu cât mai puține costuri, cu atât mai mare eficiența.
Piața agroalimentară avizată sanitar
La Radomirești, de când se știe lumea, joia se organizează o piață agroalimentară. În conformitate cu standardele legale, prin demersuri specifice, investiții pe măsură, acest stabiliment de interes public a obținut autorizația sanitară de funcționare. Și nu e un lucru mic, având în vedere că legislația în materie nu permite abateri de la normele impuse României la nivel european. Iar la nivelul județului Olt nu sunt puține astfel de situații când piețele agroalimentare de tip tradițional din mediul rural sunt în situația de a fi avizate în conformitate cu normele specifice. La Radomirești se poate, pentru că acolo interesul public e copertă la agenda zilnică a primarului Nicușor Sîia.
Și tot pentru 2021, la Radomirești, taxele și impozitele locale rămân la valoarea de anul trecut, chiar dacă planul de investiții e mult mai mare. Pentru asta, un primar poate și trebuie să știe să găsească soluții alternative de finanțare, fie din bugetul local, fie din surse alternative de fonduri europene. Aici, Nicușor Sîia știe, poate, a demonstrat și va susține în continuare. Arătând că administrația locală este un manual de succes, când primarul servește cauze de utilitate publică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.