Acasă Actualitate Iată cine a pus Oltul pe hartă. Epicentru la Gârcov. De cutremur…

Iată cine a pus Oltul pe hartă. Epicentru la Gârcov. De cutremur…

171

În dimineaţa zilei de Bobotează, un cutremur de suprafață, cu magnitudinea 4 grade pe scara Richter, s-a produs, în jurul orei 1:50, în comuna olteană Gârcov. Localitatea fiind epicentru. Cutremurul a durat câteva secunde şi s-a resimţit în mai multe localități din zona de sud a județului Olt, chiar şi în orașul Corabia, dar și din Bulgaria.

„În ziua de 6 ianuarie 2021, la ora 01:50:34 (ora locală a României), s-a produs în Oltenia, Olt, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 10 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88 kilometri Sud Est de Craiova, 110 kilometri Vest de Ruse, 121 kilometri Sud de Pitesti, 140 kilometri Sud Vest de București, 158 kilometri Nord Est de Sofia, 172 kilometri Sud Vest de Ploiești, 180 kilometri Nord de Plovdiv, 223 kilometri Sud de Brașov, 224 kilometri Est de Nis, 228 kilometri Sud de Sibiu”, se arată în informarea institutului.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, anunţă că nu s-au înregistrat pagube material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here