Acasă Editorial Despre vechi și nou, la Inspectoratul Școlar Olt

Despre vechi și nou, la Inspectoratul Școlar Olt

829
      Din capul locului, informația trebuie scrisă corect: nu este de ajuns, vin niște liberali la ISJ Olt! Complet ar fi în următorul mod: pleacă niște pesediști și vin niște liberali. Pentru că, trebuie respectat adevărul vremurilor noastre, când politicul dictează și pe stânga, și pe dreapta. Cred că cei schimbați sunt de acord că asta-i viața, iar cei care vin știu de pe acum că într-o bună-zi vor lăsa locul altora. De la alt partid…
Ca principiu, schimbarea este corectă și va continua și la celelalte instituții, cu sau fără concurs pe post. Poate, la DSP Olt nu se va întâmpla, dacă ne luăm după cum se laudă titularul pesedist de acolo, cât de prieten este el cu Ludovic, Liviu și Gigel.
Revenim la ale noastre: Adelin Bărbulete își încheie un mandat corect. Nu a excelat prin politizare excesivă la nivel școlar, dar și-a făcut treaba. Poate prea îngăduitor, în situații când se cerea și fermitate. Mariana Gheorghe, dacă ar fi mai rămas de unde a plecat, astăzi ar fi fost în locul doamnei Tîrcomnicu. Însă, când ai de ales, nu poți să le iei pe toate. Mai lași și în coșul cu pierderi.
Celălalt inspector școlar general-adjunct care pleacă, Liviu Mitroi, n-a apucat să se individualizeze cu funcția. Sunt unii care cred că tocmai ce a fost schimbată doamna Grecu, cea mai demult trimisă acasă.
Venim la cei care vin: Daniel Țîrcomnicu vine de la Liceul Metalurgic, acolo unde, în epocă pesedistă a fost atât de prigonită încât a fost director adjunct în funcție. Ca unul care face presă de peste două decenii, numele de Țîrcomnicu se limitează în zona liberală la soțul doamnei, cândva chiar președinte la organizația de la municipiu.
În concluzie, să nu acuzăm pentru ceea ce nu știm. E posibil ca doamna să beneficieze de încrederea pentru acest post și fără suportul soțului. Greu de susținut însă…
Mai departe, Luminița Popescu, președintele Organizației de Femei a PNL Olt, chiar vine bine pe croiala funcției primită marți după-amiaza, confirmată miercuri dimineața. E de acolo, din mediul preuniversitar oltean, și se așează corect pe aspirațiile funcției. Va face față! Trebuie să știe și cei din corul în care se cântă un prohod anti PNL, când unii spun că: „n-au, domnule, oameni!”, „să-i vedem cu cine vin!”
Pe aceeași linie, tot la Insectoratul Școlar Județean Olt, pe post de adjunct la cel mai înalt nivel, revine Victor Iacobpescu. Excepțional profesor de limba română, poate cel mai iubit de elevi din județ. Știe carte cât alții nu pot cuprinde în toată raza cercului. Un exercițiu de imagine: cu el la conducere, „Radu Greceanu” ar fi arătat altfel decât îl conduce, spre culmile dezastrului, doamna Geanina. De la alt partid…
Deci, la prima schimbare produsă de liberali, la Olt, e mare parte în regulă. Luminița Popescu și Victor Iacobescu sunt măsura potrivită, iar doamna Țîrcvomnicu, generalul de astăzi până la noua schimbare, trebuie să demonstreze ce scriam două rânduri mai sus: că nu a ajuns acolo în calitate de nevastă a soțului, Sorin!
În rest, așteptăm să vedem continuarea listei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.