Acasă Editorial Busi mafiotul. Zău?

Busi mafiotul. Zău?

632
         Prestigioasa publicație Cancan, cea care se adresează unui public țintă, format din oameni bine instruiți, capabili să citească oricând o etichetă a unui produs de la supermarket, a trecut într-o nouă etapă a dezvăluirilor media specifice. Perfecționând mesajul de comunicare. De la holograme în aeroporturi, cu olteni plecați în excursii în străinătate, de la chiloței, fustițe, interlopi și alte personaje de onoare din stabilimentul menajeriei naționale, până la Florin Barbu, directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), nu a mai fost decât un pas…
Într-o serie de dezvăluiri prezentate în cascadă, despre politicieni și oameni de afaceri, mai puțin de comentat acum, directorului general Florin Barbu i se impută realizarea celui mai mare plan de lucrări din domeniul îmbunătățirilor funciare, derulat în România după 1989. Care, culmea, coincide cu exercițiul mandatului său la această instituție.
A pune la îndoială lucrările derulate de ANIF, se dovedește, din păcate, a fi o capcană pentru unii protagoniști din spatele autorului materialului în cauză. E foarte simplu: ANIF, obiectiv de interes național strategic, este vegheat în introducerea și realizarea proiectelor sale, pe schema de siguranță națională, de decidenții de resort din zona Serviciului Român de Informații (SRI). Așa că, autorul moral al proiectului publicistic a uitat acest aspect ce ține de modul cum s-au derulat contractele în cauză.
Să fi vrut să iasă din cadrul legal în gestiunea curentă și în planul de investiții al ANIF, Florin Barbu nu ar fi putut face acest lucru având în vedere circumscrierea instituției pe care o conduce în zona obiectivelor de interes strategic național. Așa că, avem un șantaj ordinar, mediatic și, evident, parte a unei dispute politice cu accente economice în zona unor sfere de influență. Atât la nivel județean, cât și central…
Să-l duci într-un context de… mafiot pe Florin Barbu, directorul general al ANIF, arată că aici este expoziția la scenă deschisă a conflictului statului paralel, așa cum zicea Dragnea cândva cu statul normal, unde etichetele pot fi puse de presă, dar legea o fac cei din justiție. Altfel, dezvăluirile pot să-și vadă mai departe de drumul lor, cu alte holograme din alte aeroporturi, dar nu cu Florin Barbu, directorul ANIF, cel în mandatul căruia, în România, se irigă în prezent peste un milion de hectare, cu perspective reale ca această suprafață să se dubleze. O certitudine profesională căreia, oricât de mare ar fi războiul politic, numele lui Florin Barbu nu poate fi asociat cu titulatura de mafiot. Alte personaje sunt la rând pentru un asemenea titlu nobiliar. Unele dintre ele sunt chiar parteneri de conjunctură ai reporterului dornic de senzațional de la prestigioasa publicație destinată românilor citiți, numită Cancan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.