Acasă Actualitate 20 de ani de tradiţie şi profesionalism. USAMV Slatina pregăteşte pentru viitor...

20 de ani de tradiţie şi profesionalism. USAMV Slatina pregăteşte pentru viitor şi în anul universitar 2019-2020

187

De 20 de ani, generaţiile de absolvenţi au ales să lucreze în domeniile antreprenoriatului şi agriculturii, acolo unde au şi performat. Semn că la USAMV Slatina se află o pepinieră de elite.
La festivitatea de deschidere au fost prezenţi: Dinu Toma, decanul facultății de la București, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ion Bozgă, profesor în cadrul USAMV Slatina, inspectorul şcolar general Adelin Bărbulete, printre allţii.

USAMV Slatina, un pilon al învăţământului slătinean
La deschidere, directorul sucursalei de la Slatina, Victor Tiţa a ţinut să prezinte un scurt istoric al stabilimentului de la Strehareţi, de acolo unde, în ultimii 20 de ani au plecat peste 500 de tineri, care acum lucrează în instituţii ale statului, în domeniul privat sau în instituţii din afara ţării. Acesta a subliniat importanţa Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală în educaţia slătineană, fiind sucursala cu cei mai mulţi studenţi cu rezultate notabile.

Scurt istoric
Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură si Dezvoltare Rurală este una din cele sapte facultăţi ale Universitatii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB), care se numără printre cele mai vechi instituţii de învăţământ din România. Învătământul agronomic de la Bucuresti a debutat în anul 1852 prin înfiinţarea „Institutului de Agricultură de la Pantelimon”. Menirea acestuia, formulată prin domnitorul Barbu Dimitrie Ştirbei, de a furniza un învătâmânt „adaptat nevoilor populaţiei şi orientat „către specialităţile folositoare societăţii” a reprezentat firul călăuzitor al celor peste 150 de ani de activitate, indiferent de schimbările de sedii, denumiri şi forme de organizare pe care le-a cunoscut până la ceea ce este el astăzi.
În anul 1999 s-a înfiinţat Filiala Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură si Dezvoltare Rurală,care functionează cu următoarele specializări: Inginerie economică în agricultură cursuri de zi cu o durata de 4 ani;
Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură si Dezvoltare Rurală este autorizată si acreditată pe baza H.G. nr. 535/1999, apărută în M.O. nr. 639/07.12.2000 si a Hotărârii ARACIS nr. 3931/03.05.2010.
Oportunităţile pentru cei care urmează cursurile facultăţii sunt: burse de studiu şi burse sociale; locuri de la buget în fiecare an universitar; stagii de practică în SUA şi Anglia; master educaţional care oferă absolvenţilor posibilitatea de a se încadra în sistemul de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.