Acasă Actualitate 2.250 lei pe lună, de la AFOFM Olt, pentru angajatorii care încheie...

2.250 lei pe lună, de la AFOFM Olt, pentru angajatorii care încheie contracte de ucenicie

168

Prin intermediul unui comunicat de presă, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt anunţă că va acorda angajatorilor olteni, care încheie contracte de ucenicie, în condiţiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, sprijin financiar în cuantum de 2.250 lei/lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat. Suma ar urma să fie solicitată de angajator, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.
„Prin ucenicia la locul de muncă, se urmărește obținerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învățare pornind de la situațiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupații direct la locul de muncă.
Durata contractului de ucenicie se stabilește în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul. Prin această formă de pregătire, ce poate fi între 6 luni și trei ani, pentru calificări de la nivelul 1 până la 4, ucenicul poate dobândi competențe profesionale, angajatorul obligându-se să-i asigure condițiile necesare pregătirii teoretice și practice.
Durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână.
Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă se finalizează printr-un certificat de calificare profesională.
De asemenea, pentru a asigura tranziția absolvenților de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu conform Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului de către absolvenţii de învăţământ superior, pe o perioadă de şase luni de la debutul lor în profesie.”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here