Acasă Politic Marius Iancu susţine reducerea deficitului forței de muncă

Marius Iancu susţine reducerea deficitului forței de muncă

69
      Deputatul Marius Iancu, a dat un aviz pozitiv, în Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci, unui proiect de lege prin care se majorează subvenţiile acordate angajatorilor care încadrarează, la locul muncă, persoane ce fac parte din grupuri vulnerabile.
„Am dat aviz, în Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci, Proiectului de Lege privind aprobarea OUG nr.60/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul forţei de muncă. Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1.000 lei pentru şomerii înregistraţi care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 3 luni. Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenţi, persoane cu dizabilități, şomeri peste 45 de ani, la 2.250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2.250 lei pe lună şi angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu.
Scopul acestui proiect legislativ este reducerea deficitului de forţă de muncă şi crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite care să îi convinga pe tineri să rămână să muncească în România”, spune deputatul oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.