Acasă Actualitate ISU Olt organizează concursuri pentru elevi

ISU Olt organizează concursuri pentru elevi

88

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, împreună cu Inspectoratul Școlar Olt vor organiza, în zilele de 22 și 23 mai a.c., etapele județene ale concursurilor cu cercurile tehnico-aplicative de elevi „Cu viața mea apăr viața și ,,Prietenii Pompierilor”.

„Concursurile se înscriu în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență.
Concursul „Cu viața mea apăr viața” se organizează pe două cicluri, gimnazial și liceal și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( transportul asistat al unui accidentat, așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat). Acesta se va desfășura în data de 22 mai, începând cu ora 09.30, la Colegiul Tehnic «Alexe Marin”» din municipiul Slatina.
Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( proba de îndemânare – pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole. Acesta se va desfășura în data de 23 mai, începând cu ora 09.30 , la Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina. Participante la cele două întreceri vor fi echipele câștigătoare ale fazelor pe municipiu/oraș/localitate și pot fi formate din băieți, fete sau mixt și vor fi însoțite de conducătorul echipajului (cadru didactic).”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Olt.

Articolul precedentFestivalul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”. Baronesa Emma Nicholson, la Slatina
Articolul următorZiua comunei Crîmpoia. O sărbătoare sub egida primarului Ionel Mirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here