Acasă Actualitate Poliţia Locală Slatina. Activitate pentru comunitate

Poliţia Locală Slatina. Activitate pentru comunitate

128

Poliţia Locală Slatina îşi respectă fişa postului şi în urma activităţilor desfăşurate, instituţia îşi prezintă raportul săptămânal. Astfel, poliţiştii locali au desfăşurat activităţi specifice în săptămâna 19 – 25.03.2018.
În această perioadă, au fost aplicate 68 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv: 48 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:
27 de sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; trei sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară; 13 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis; cinci sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina – lipsă autorizație specială de transport.
Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, poliţiştii locali au aplicat cinci sancțiuni contravenționale astfel: o sancțiune aplicată pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii; două sancțiuni aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă; două sancțiuni contravenționale aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice.
De asemenea, în baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale: opt sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare şi şase sancțiuni contravenționale aplicate pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public.

Cuantumul total aplicat a fost de 22.290 lei. La numărul 0249/954 au fost înregistrate 78 de solicitări.

„Având în vedere că, în această perioadă a anului, numărul de autoturisme care tranzitează municipiului este în continuă creștere, datorită Sărbătorilor Pascale care se apropie, efectivele din cadrul Direcției Politia Locală Slatina, vor continua să monitorizeze și să ia măsurile legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează în locuri în care este interzis acest lucru. Se va acționa cu precădere pe strada Crișan, Str. Artileriei și b-dul A.I. Cuza.
Totodată, polițiștii locali vor lua măsuri pentru menținerea ordinii publice în zona lăcașurilor de cult, cu ocazia desfășurării ceremoniilor religioase prilejuite de Duminica Floriilor, acțiuni ce vor viza și identificarea și sancționarea cerșetorilor.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.