Acasă Actualitate Poliţia, cu adevărat în interesul cetăţeanului

Poliţia, cu adevărat în interesul cetăţeanului

562

Ei fac munca de jos, pentru că domnii de la Poliţia Naţională au ştachetă şi caschetă, doar n-o să coboare acolo unde le e locul. Principalal lor preocupare e cheta de 2 lei, pentru curăţenie, la sediu. În schimb, slătinenii îi văd şi îi simt aprope de ei pe cei de la Poliţia Locală, care răspund la solicitări în timp optim şi sunt acolo unde trebuie. Transparent, aici avem o echipă sudată în timp, care îşi face treaba. Bine, pentru mulţi, astăzi, mâine, şi mai bine pentru toţi. Iată sinteza activităţii pe intervalul specificat în comunicatul de resort. Fără purtător de cuvânt în organigramă.

„În săptămâna 05.02.2018 – 11.02.2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina, au continuat activităţile specifice poliției locale ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, asigurarea unui trafic civilizat precum și a limitării comerţului stradal neautorizat.
Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total 159 de sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv 145 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel :
92 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare;
10 sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară;
22 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis;
6 sancțiuni aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis;
9 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport;
6 sancțiuni aplicate pentru conducerea unui vehicul cu tracţiune animală neînregistrat.
Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, au fost aplicate, 4 sancțiuni contravenționale, dintre care:
3 sancțiuni aplicate pentru apelare în mod repetat la mila publicului;
1 sancțiune pentru provocare și participare la scandal.
Totodată, în baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, respectiv:
1 sancțiune contravențională aplicată pentru defrișare de arbori, arbuști de pe domeniul public;
2 sancțiuni aplicate pentru parcare pe trotuare amenajate;
2 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare;
1 sancțiune aplicată pentru degradarea clădirilor publice;
4 sancțiuni aplicate pentru desfășurarea de activități în domeniul colectării de fonduri de către persoane fizice constituite în fundații, fără a deține autorizatie de funcționare emisă de primarul municipiului Slatina.
Trebuie să menționăm faptul că în ultima perioadă au devenit tot mai frecvente astfel de situații, în care cetățenii municipiului sunt agasați la fiecare pas de falşi voluntari ai diverselor fundații, care colectează fonduri pentru proiecte umanitare, pentru copii bolnavi sau săraci.
În acest sens, recomandăm ca cetățenii să fie atenți cui oferă bani, chiar dacă sumele donate sunt în scop umanitar. Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că, pe raza municipiului Slatina, colectarea de fonduri umanitare prin diverse organizații, fundații sau asociații, se poate derula numai în baza autorizației emise de primarul municipiului Slatina.
Prin urmare, înainte de a da bani unor indivizi care se pretind voluntari ai unor fundații umanitare, verificați dacă este vorba de un caz real şi nu de o escrocherie.
Cuantum total aplicat: 49.245 Ron.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.