Acasă Politic Trei întrebări… Și nouă parlamentari de Olt

Trei întrebări… Și nouă parlamentari de Olt

387

Alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor au trecut. Au avut loc pe 11 decembrie 2016 și au fost câștigate, categoric, de PSD. Ulterior, a început și primul capitol din mandatul parlamentarilor olteni: prima sesiune parlamentară…

Astfel, la Olt, avem trei senatori: Siminica Mirea, Paul Stănescu şi Renică Diaconescu şi şase deputaţi: Dan Ciocan, Marius Iancu, Florin Iordache, Mihai Niţă, Alexandru Stănescu şi Gigel Ştirbu. Desigur, așa cum v-am obișnuit, despre activitatea parlamentarilor de la Olt aţi citit şi veţi citi și de acum încolo, în paginile Ziarului de Olt: iniţiative legislative, întrebări şi interpelări, declaraţii politice etc.
Mai departe, pentru că demnitarii nu stau numai la Parlamentul României, aceştia şi-au deschis şi cabinete de lucru pe teritoriul judeţului Olt, și nu numai. Drept urmare, parlamentarii de Olt au dat startul întâlnirilor cu cetăţenii, pentru a le asculta problemele și ideile, care pot face, oricând, obiectul unui proiect legislativ, a unei adresări de întrebare sau interpelare către şeful guvernului ori către miniştri. Dorind să afle mai multe informații, direct de la sursă, reporterul de serviciu al publicației noastre i-a contactat pe parlamentarii de Olt şi le-am adresat trei întrebări standard…

1. Unde aveţi cabinet parlamentar?
2. Care este programul de audienţe?
3. Cine sunt consilierii care lucrează la cabinetul parlamentar?

SENATORI

Siminica Mirea
Noul sediul al cabinetului parlamentar al senatorului PNL, Siminica Mirea, se află în fostul sediul al ASIROM, lângă Oficiul Poştal 1 din Slatina, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 9, bloc CAM 1, cu intrare pe la Fântâna Speranţei.
Cetăţenii pot veni în audienţă la senator în zilele de vineri şi sâmbătă, orele 15:00-17:00. Pe viitor, senatorul are în intenţie să deschidă un cabinet şi la Corabia. Ziua de sâmbătă poate fi dedicată şi audienţelor în teritoriu de acolo de unde va primi solicitări în acest sens. Senatorul ne-a spus şi care sunt membrii cabinetului său: şef de cabinet – Andreea Irina Cojocaru, expert IT – Bogdan Marin Dumitru şi secretar-dactilograf – Liliana Stănculescu.

Renică Diaconescu
Senatorul PSD, doctor Renică Diaconescu, are cabinet parlamentar în Slatina, la sediul PSD Olt, de pe Bulevardul AI Cuza nr.19, bl. V5, parter, iar programul de audienţe este: joi, între 14.30-16.30. Cât privește personalul care lucrează la cabinetul său parlamentar, senatorul Diaconescu a promis că va reveni cu informații suplimentare legate de numele și prenumele celor în cauză, cât și fișa postului…

Paul Stănescu
Cabinetul senatorului Paul Stănescu se află la sediul PSD Olt, pe Bulevardul AI Cuza nr.19, bl. V5, parter, iar audienţele au loc vinerea, între orele 10.00- 12.00. Persoanele care activează în cadrul cabinetului parlamentar al senatorului Paul Stănescu vor fi aflate în acel mai scurt timp. De la sursă, aşa cum a promis demnitarul…

DEPUTAŢI

Dan Ciocan
Deputatul Dan Ciocan, aflat la al doilea mandat, are cabinetul parlamentar în municipiul Caracal, Calea Bucureşti, nr. 48. Audienţele le ţine în zilele de vineri, sâmbătă sau duminică. Pentru început din echipa deputatului face parte Lucian Bondrescu.

Marius Iancu
Aflat la primul său mandat, fostul administrator public al judeţului Olt, actualmente deputat, Marius Iancu îşi are cabinetul parlamentar în sediul PSD Olt, pe Bulevardul AI Cuza nr.19, bl. V5, parter. Audienţele le ţine în ziua de vineri, între orele 13.00- 15.00. La cabinetul parlamentar lucrează fosta jurnalistă Crina Jilavu.

Florin Iordache
Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, are cabinet parlamentar la Balş, iar programul este flexibil: vinerea, sâmbăta, duminica. La ultima întrebare, deputatul ne-a răspuns negativ: „Am mai mulţi consilieri. Nu! (n.n. nu ne poate da nume). Din punctul meu de vedere, sunt oameni cu care lucrez eu şi cred că nu e în regulă”.

Mihai Niţă
Fostul senator, deputatul ALDE, Mihai Niţă, îşi are cabinet parlamentar la sediul ALDE din Slatina, de lângă Prefectura Olt şi la Balş. La Slatina, deputatul va primi cetăţenii în audienţă vinerea, cu începere de la ora 11:00, iar în prima duminică a fiecărei luni se va deplasa la Balş. La cabinetele sale parlamentare lucrează cinci persoane.

Alexandru Stănescu
Deputatul Alexandru Stănescu îşi are cabinetul parlamentar la Corabia, iar programul de audienţe se desfăşoară în zilele de vineri şi sâmbătă. La cabinet lucrează Cristian Butnariu şi Andrei Traian.

Gigel Ştirbu
Deputatul PNL, Gigel Ştirbu a fost contactat telefonic, dar până la închiderea ediţiei, nu ne-a răspuns prin mail, cum rămăse vorba. Ce-i drept, nu ne-a spus, însă, data la care ne va răspunde – zi, lună și an…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.