Acasă Cultură Salonul „EVA XXI”, la a VI-a ediţie. Ion Dichiseanu, captivat de fotografii

Salonul „EVA XXI”, la a VI-a ediţie. Ion Dichiseanu, captivat de fotografii

188

Foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a găzduit, marţi, 7 martie a.c., o nouă ediţie a Salonului Naţional de Fotografie Artistică „EVA XXI”, care a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Multă lume prezentă, în special tineri, dar mai ales un mare actor al generaţiei de aur a cinematografiei româneşti: Ion Dichiseanu. Acesta a admirat toate fotografiile, 30 la număr, românând captivat de fiecare portret în parte.

Iubitorii artei fotografice au văzut 30 de fotografii dedicate femeii. Lucrările au fost semnate de autori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. Cei care au primit premii la această ediţie sunt: Maria Racoviţan, din Bucureşti, Livia Corcoveanu, din Craiova, Anca Ivanov, din Bucureşti, Elena Cocioabă, din Craiova, Adela Lia Rusu, din Oradea, şi Ovi D. Pop, din Oradea, ultimii doi neputând fi prezenţi la decernarea premiilor.
„Cele 30 de lucrări sunt cu şi despre femeie pentru că suntem în luna martie, în luna mărţişorului şi în perioada 1- 8 martie nu vrem să ratăm niciodată prilejul de a evoca femeia, iată acum prin fotografie”, a spus Valeru Ciurea, care a mai menţionat că lucrările vor sta expuse două săptămâni, după care vor fi expuse şi la Craiova.

Unul dintre invitaţi, şi anume Mircea Anghel, preşedintele Societăţii de Fotografie „Dacica”, a venit cu o idee interesantă: Salonul „EVA XXI” să devină un salon iternaţional:
„Slatina are unul dintre cele mai importante saloane de fotografie de foarte mulţi ani și, iată, reuşeşte să menţină steagul cu acest salon care, în aparenţă foarte simplu şi foarte uşor de făcut, implică o muncă extraordinară. În spatele acestor exponate se află o muncă cum probabil nu vă imaginaţi. Slatina are şi nişte precursori extraordinari. Să nu uităm câteva nume importante din fotografia slătineană: Visi Ghencea, Vadimir Economu şi Ilarion Ionescu, nume extraordinar de cunoscute în fotografia românească şi care au reuşit, de-a lungul timpului, să menţină acest salon slătinean la parametri naţionali. Şi aş zice eu şi internaţionali. Ar trebui să se facă şi la nivel internaţional, pentru că merită cel puţin un patronaj internaţional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.