Acasă Actualitate Parteneriat între judeţul Olt şi departamentul Loiret din Franţa. Seminar privind sistemul...

Parteneriat între judeţul Olt şi departamentul Loiret din Franţa. Seminar privind sistemul de irigaţii

211

Peste 30 de fermieri au participat joi, 26 ianuarie 2017, în Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Olt, la seminarul privind sistemul de irigaţii din judeţul Olt. Întâlnirea a fost organizată de Direcției pentru Agricultură Olt, condusă de Emil Marinescu, în parteneriat cu Camera Agricolă a departamentului Loiret din Franţa, condusă de Michel Masson. Din delegaţia franceză, care a stat la prezidiu, s-au mai aflat şi Philippe Galloo, Mireille Savajols, Xavier Girard. Alături de aceştia s-a aflat şi Virgil Delureanu, vicepreşedinte al CJ Olt.

Vizita francezilor a avut loc în cadrul parteneriatului pe care Consiliul Judeţean Olt în are cu Consiliul General al Departamentului Leroit, care se desfăşoară de 10 ani. Delegaţia din Leroit s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a efectuat o vizită la Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal. Parteneriatul între cele două instituţii din sistemul agricol se va concretiza şi printr-un schimb de experienţă între elevii francezi şi olteni.

La seminar a fost prezent şi fostul primar al Izbiceniului, fermierul Mircea Velica, cel care s-a arătat interesat de tehnica de folosire a sistemelor de irigaţii din departamentul Loiret şi le-a spus celor din delegaţia franceză că doreşte să meargă în departamentul din Hexagon, pentru a vedea la faţa locului cum funcţionează agricultura acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.