Acasă Cultură „Sub semnul lui Eminescu”. Teatrul de Balet Sibiu, la Slatina

„Sub semnul lui Eminescu”. Teatrul de Balet Sibiu, la Slatina

92

Primăria municipiului Slatina, împreună cu alte instituţii locale de cultură organizează, şi în acest an, evenimente culturale pentru omagierea poetului nepereche, Mihai Eminescu, în perioada 13-15 ianuarie 2017.

Eveniementul cultural, intitulat „Sub semnul lui Eminescu” va debuta vineri, 13 ianuarie 2017, cu o expoziţie de grafică ilustrativă la poezia eminesciană semnată de regretatul artist plastic cu origini slătinene Spiru Vergulescu, de la orele 12.00, în foaierul Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.
De la orele 13.00, pe scena instituţiei culturale îşi vor da concursul mulţi copii talentaţi, printre care copii de la Palatul Copiilor „Adrian Băran“, Școala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Corul „Voces Primavaera“, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ şi mulţi alţii.

Sâmbătă, 14 ianuarie, invitaţi speciali sunt membrii trupei de balet a Tetrului de Balet din Sibiu. „Anotimpurile” și o „Gală de balet” sunt primele două spectacole pe care balerinii TBS le vor prezenta în turneu la Slatina, sâmbătă, de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Spectacolul „„Anotimpurile” este primul spectacol realizat de coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut nu mai puțin de opt reprezentații la Sibiu și mai multe reprezentații în țară și străinătate, fiind, după „Spărgătorul de nuci„ și „Lacul Lebedelor”, cel mai dansat spectacol din repertoriul Teatrului de Balet Sibiu. La Sibiu, cea mai recentă reprezentație a „Anotimpurilor” Aleishei Gardner a avut loc în data de 23 martie 2016, când spectacolul s-a dansat cu casa închisă.

Duminică, 15 ianuarie a.c., când se împlinesc 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, slătinenii sunt invitaţi la un spectacol de muzică şi poezie, cu actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu.

Invitaţiile se vor putea ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ începând de miercuri, 11 ianuarie 2017, orele 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.