Acasă Actualitate Trebuie să merg la vot, nu pot să vin, te rog iartă-mă...

Trebuie să merg la vot, nu pot să vin, te rog iartă-mă !

334

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh Amin!

Dragii mei,
Nu vă uitați mirați la titlu, deoarece se regăsește pe buzele tuturor, acum în ultimele 14 zile până la Nașterea Domnului. Nu mă credeți? Câți suntem astăzi în Biserică? Câți dintre noi nu și-au găsit scuze pentru a lipsi de la Hristos astăzi? Oooo și ce scuză ne-am găsit…
Pilda celor poftiți la cină, adică mesajul Mântuitorului din această duminică, rămâne veșnic actual, mai ales în prag de mare sărbătoare. El ne cheamă la cină și noi, ca de obicei, ne căutăm scuze sau avem altceva mai bun de făcut.
Am urmărit în ultimii ani interesul oamenilor pentru Crăciun și am rămas de la an la an din ce în ce mai dezamăgit.
Pentru cei care au alte cunoștinte legate de data de 25 Decembrie, îi anunț cu respect că nu este Ziua lui Moș Crăciun, nu prăznuim bradul, nu facem pomana porcului, nu cinstim sarmalele și nici luminițele! Știu că este șocant pentru mulți, dar pe 25 Decembrie acum 10 ani, anul trecut și în anii care vor urma sărbătorim Nașterea Domnului. Toate cele enumerate mai sus sunt adăugate de noi pentru a împodobi sau a cinsti ziua aceasta de mare praznic. Dacă noi ne găsim scuze față de invitația lui Dumnezeu de a participa la Cina Sa, pe motiv că avem altceva de făcut, (să facem curat, să împodobim bradul, să pregătim masa bogată, să mergem la vot, etc) atunci nu suntem cu nimic mai presus decât cei care L-au refuzat pe „Stăpânul” din Evanghelie.
Omul de astăzi primește invitația Mântuitorului Hristos la Nașterea Sa, dar alege să își găsească scuze pentru neparticipare.
Am să recitesc versetul din încheierea textului evanghelic pentru a putea să îmi argumentez tot ceea ce am spus până acum și pentru a mă lega de următorul gând pe care doresc să vi-l transmit astăzi: „Căci zic vouă: Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina mea!”

Dragii mei,
Tot aud în ultimul timp despre „spiritul Crăciunului”, vorbindu-se mai mult despre acesta ca despre Nașterea Domnului. Sincer vă spun că habar nu am ce este sau cine este deoarece Crăciunul nu are nicio legătură cu un spirit, adică cu ceva nevăzut, ci cu Nașterea Pruncului Hristos, adică ceva real și mai presus de orice, dumnezeiesc.
Cred că din „ecuația” aceasta a Crăciunului noi cumva, greu de procesat pentru mintea mea, L-am scos pe Dumnezeu și am păstrat doar ornamente, haine în verde și roșu, orașe împodobite, vin fiert și cam atât. Tot ce este mai important din Sărbătoarea Crăciunului, adică Nașterea Domnului, am scos și am pus de-o parte. De fiecare dată când Hristos ne cheamă să sărbătorim cu adevărat acest praznic, noi, ne cerem scuze, motivând, asemenea celor din Evanghelie și Îl refuzăm.
Considerăm că sunt mai importante cele lumești: pământul, perechea de boi, ș.a.m.d, ca Cina Domnului, adică chemarea la Împărtășire cu El. Să simplific și mai mult: Este mai importantă orice activitate trecătoare decât comuniunea cu Dumnezeu.
Pentru majoritatea dintre noi astăzi a fost zi de vot. Total neadevărat! Astăzi este Duminică, ziua în care trebuie să mergem la Biserică și să ne rugăm. După ce ne-am rugat putem merge și la vot. Așa puteau să facă și cei invitați de Stăpân la cina Sa. Să amâne treburile lor și să îi dea din timpul lor lui Dumnezeu.
Scuzele pentru lipsa la Cină sunt nemotivate!
Scuzele pentru lipsa de la Biserică sunt nemotivate și ele!
Scuzele pentru ratarea și acestui Crăciun sunt de asemenea nemotivate!
Haideți împreună să facem ceva Crăciunul acesta: SĂ NU NE CEREM SCUZE FAȚĂ DE DUMNEZEU CĂ LIPSIM DE LA NAȘTEREA SA! Să îi dăm „motive” lui Hristos să se nască și mai presus de orice, să îl facem pe El „personajul” principal din povestea noastră de Crăciun.
Rugați-vă înainte să puneți ștampila și cereți luminare de Sus, poate Hristos o să se nască și în sufletele lor și astfel vom avea o Românie pe care și-au dorit-o strămoșii noștri, o Românie Unită, creștină și binecuvântată de Dumnezeu. Amin!

Prof. Teolog Drd. Alin Bolboașă Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.