Acasă Politic PSD Olt, mesaje după alegerile parlamentare de duminică

PSD Olt, mesaje după alegerile parlamentare de duminică

326

Marţi, 13 decembrie 2016, la două zile după alegerile parlamentare, liderii olteni ai PSD Olt, Paul Stănescu, preşedinte al organizaşiei judeţene, Marius Oprescu, preşedinte executiv PSD Olt şi Emil Moţ, preşedinte PSD Slatina, au ţinut să le mulţumească slătinenilor şi locuitorilor judeţului Olt, pentru votul acordat duminică, la alegeri. În cadrul conferinţei de presă, organizată la sediul partidului, s-au mai abordat şi alte teme. Printre acestea şi respectarea programului de guvernare, prezentat încă dinainte de campania electorală, un program care a început chiar cu votarea unui proiect de lege, propus de Liviu Dragnea, prin care românii nu vor mai plăti 102 taxe. În acest program se regăseşte şi o promisiune fermă: mai mulţi români în clasa de mijloc, un lucru care va fi realizat prin legi bune pentru români. Tot în cadrul Conferinţei, Paul Stănescu a afirmat că organizaţia Olt îl susţine pe Liviu Dragnea pentru fotoliul de premier al României

Un scor istoric
Partidul Social Democrat se află pe primul lor, pe judeţ, la procentajul de vot: peste 67%, câştigând detaşat parlamentarele în județul Olt. Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu vede acest scor ca unul istoric:
„Vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor judeţului nostru pentru prezenţa masivă la vot. Din acest punct de vedere, suntem pe primul loc la nivel de ţară. Asta înseamnă că cetăţenii judeţului Olt sunt interesaţi pe cine vor trimite în Parlamentul României, în următorul legislativ. De asemenea, vreau să le mulţumesc celor care au avut încredere în PSD, în candidaţii partidului, pentru că este o mare onoare să fi în Parlamentul României, onoare care şi obligă foarte mult. Le mulţumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei din Biroul Permanent, din conducerea centrală şi tuturor membrilor noştri de partid, pentru efortul depus în această campanie, efort care s-a concretizat în faptul că PSD Olt este pe locul doi ca voturi obţinute, la nivel naţional, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, pe primul loc fiind PSD Giurgiu. Este un scor istoric, dar vom avea, în următoarea perioadă, mari obligaţii şi mari responsabilităţi. Acest vot ne obligă să facem tot ceea ce am spus că vom face în campania electorală. Suntem hotărâţi să ducem la îndeplinire tot ce am scris în programul de guvernare. Singura condiţie este ca PSD să formeze guvernul şi să avem un premier social-democrat

Liviu Dragnea, premier
Social-democraţii olteni susţin ca unică variantă pentru fotoliul de premier, pe Liviu Dragnea. Stănescu spune că preşedintele Iohannis trebuie să respect Constituţia atunci când va desemna premierul.
„Din discuţiile mele cu majoritatea colegilor, sigur că asta se va decide într-un for al partidului, un comitet executiv naţional , dar din punctul de vedere al organizaţiei PSD Olt, al colegilor mei şi al meu, varianta noastră de prim-ministru este, clar, Liviu Dragnea, deci nu acceptăm o altă variantă, suntem categorici din punctul ăsta de vedere. Şi explicaţiile sunt simple: niciodată, din momentul în care eşti prim-ministru, dacă nu ai forţa politică necesară nu poţi să pui în aplicare un asemenea program. Or, Liviu Dragnea a condus întreaga campanie, Liviu Dragnea a condus tot ce înseamnă colectivul pentru programul de guvernare cu care noi am venit în campanie, şi noi credem cu toţii că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă, poate singura variantă în a fi prim-ministru al României din partea Partidului Social Democrat. Aici sigur că presa a vehiculat foarte multe lucruri, foarte multe nume. Noi, nu e nici un secret, discutăm cu colegii noştri din toată ţara la telefon, discutăm aceste lucruri, şi practic s-a creat o poziţie unanimă ca Liviu Dragnea să fie premierul României din partea Partidului Social Democrat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.