Acasă Interviu Interviu cu Bogdan Ionel Cruşoveanu, consilier judeţean şi membru CJEX PNL Olt...

Interviu cu Bogdan Ionel Cruşoveanu, consilier judeţean şi membru CJEX PNL Olt şi preşedinte PNL Vişina

808

„Modelul politic este poate în fiecare liberal care gândeşte în spiritul democratic al ideii de dezvoltare economică, prosperitate, şcoală, familie, protecţie socială şi cultură”

Bogdan Cruşoveanu, preşedintele PNL Vişina, ar trebui să primească un premiu special din partea dreptei româneşti. Să gândeşti şi să acţionezi liberal într-o localitate care a dat preşedintele PSD Olt, un deputat social-democrat în Parlamentul României şi, până mai ieri, primarul localităţii, tot de pe stânga, este un act de cutezanţă. Bogdan Cruşoveanu are de partea sa tinereţea, dar şi libertatea de gândire, pe care şi-a luat-o de la sine, fără să ceară voie unora sau altora. Se încăpăţânează să vadă judeţul Olt ca pe un teritoriu unde se poate face politică de dreapta fără să accezi în această zonă cu frică şi cu gândul că într-o zi va trebui să faci compromisuri. Într-un fel, tânărul de la Vişina nu ar trebui să fie un caz unic, ci doar un model de a înţelege şi a face politică. Atâta tot.

– Cine este Bogdan Ionel Cruşoveanu?
– Sunt Bogdan Cruşoveanu, am 31 de ani, am propria afacere în comuna Vişina, sunt căsătorit şi am doi copii.

– De ce aţi ales PNL şi nu alt partid?
– Sunt simpatizant al dreptei de mult timp şi cred în valorile liberale, în princiiile şi tezele liberalismului.

– Cum e să fii liberal la Vişina, comuna natală a preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu?
– Trăim într-o societate democratică, unde, pe scena politică, regăsim atât partide de stânga, centru-stanga, cât şi partide de dreapta, liberale, iar rezultatele ultimelor alegeri au demonstrat faptul că populaţia din Vişina are simpatii şi afinităţi şi către oamenii de dreapta .

– Oltenii tot votează stânga, de 26 de ani încoace , de ce nu convinge, majoritar, mesajul dreptei?
– De 26 de ani, de când se votează stânga preponderent în sudul ţării, rezultatele dezastroase se văd: suntem pe ultimul loc din punct de vedere economic ca şi regiune a României, pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene, avem cea mai slabă infrastructura din România, despre elemente esenţiale ale calităţii vieţii (apă, canal) încă se mai discută. Iar dacă celebrul analist politic Silviu Brucan a afirmat la începutul aniilor ’90 că Romania are nevoie de 20 de ani pentru a intra pe culoar de dezvoltare economică, iată, acum, după 25 de ani, suntem regiunea cea mai săracă din România, cu o rată a şomajului ridicată şi multe ajutoare sociale. Acesta a fost efectul votului către stânga pentru judeţul nostru .

– Fiecare politician, la începun de drum , îşi alege un model. Care este cel asumat de dumneavoastră?
– Modelul politic este poate în fiecare liberal care gândeşte în spiritul democratic al ideii de dezvoltare economică, prosperitate, şcoală, familie, protecţie socială şi cultură. Fondatorii Partidului Naţional Liberal ar trebui să fie modelul nostru în politică şi astăzi.

– Suntem în prag de alegeri parlamentare . De ce PNL şi nu altceva?
– Să parcurgem mai repede timpul în care stânga a ţinut pe loc această ţară, să venim cu reforme reale în domeniul educaţiei, al familiei, pentru investiţii în infrastructură, în sănătate, pentru a relansa instituţiile în toate domeniile de activitate.

– Principiul fundamental al liberalismului românesc este: „Prin noi înşine!“. Cum interpretaţi dumneavoastră acest crez?
– Valorile umane şi materiale din aceasta ţară sunt inepuizabile. Prin noi înşine, împreună să punem temelia unei societăţi corecte, unde cetăţeanul sa fie respectat, să se bucure de un nivel de viaţă mai bun, să îţi crească copiii în linişte şi bunăstare, numai noi putem împreună să dobândim aceste valori.

– Iohanis a promis : „România lucrului bine făcut!”. Se ţine de cuvânt?
– Este pe un drum bun, va trebui să aibă un guvern de dreapta pentru a se ţine de cuvânt, să înceapă reforme în mai multe domenii de activitate .

– Care sunt obiectivele tânărului politician Bogdan Cruşoveanu. Unde vă vedeţi din punct de vedere politic peste ani?
– Prin toate acţiunile mele politice, cât şi în calitate de consilier judeţean, voi agreea orice iniţiativă menită să aducă bunăstare pentru locuitorii acestui judeţ, în timp îmi doresc să cresc odată cu partidul şi la momentul oportun să fiu un exponent al liberalismui la Olt.

– Guvernul Dacian Cioloş este cea mai potrivită solutie, la zi , pentru România?
– Guvernul Dacian Cioloş a fost cea mai bună alegere pentru România, a încercat să aducă încredere cetăţenilor în instituţii, a venit cu un model transparent în faţa cetăţenilor şi cel mai important lucru şi-a asumat demersurile făcute în toate direcţiile în care a acţionat.

– Dreapta a câştigat alegerile în România atunci când a dat dovada de unitate. Anul acesta, pe dreapta, sunt ALDE , PMP. De ce nu a fost posibil un proiect comun al acestor partide?
– Orgoliile politice nu aduc nimic constructiv. Deocamdată, dreapta este PNL, rămâne în viitor să vedem dacă se va cristaliza un pol de dreapta, partidele enumerate sunt undeva în centrul şi foarte puţin spre dreapta, din păcate .

– Românii au impresie proastă despre clasa politică în ansamblu. Ce trebuie schimbat în activitatea politicienilor pentru a reformula aceasta percepţie?
– Dacă dumneavoastră vedeţi jumătate dintre parlamentarii cercetaţi penal, miniştrii implicati în cazuri de coruptie, directori de instituţii care nu sunt în sluja cetăţenilor, abuzuri comise de diferite organe de control, nepăsare, minciună, oameni care nu îşi pot dovedi averiile dobândite peste noapte, ce părere ai putea să ai despre clasa politică? Toate partidele ar trebui să se reformeze, să se bazeze mai mult pe elite, pe intelectuali , pe oameni curaţi, morali cu care să poată purta o discuţie fără nici o teamă.

– Cum îi veţi convinge pe locuitorii comunei Vişina să voteze la alegerile parlamentare?
– Votul oamenilor va fi important, ei sunt deja dezamăgiţi, văd şi condiţiile de viaţă, au familii dezbinate pentru ca mulţi sunt plecaţi în străinătate, au lipsuri şi sunt sătui de minciuni şi-am convingerea ca vor vota oameni cu o altă gândire, candidaţii partidului naţional liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.