Acasă Actualitate Un nou primar, acelaşi festival. Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban”

Un nou primar, acelaşi festival. Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban”

256

Caracalul se pregătește pentru un sfârșit de săptămână plin de muzică și distracție. Astfel, în zilele de 3 şi 4 septembrie 2016, va avea loc, în capitala Romanaţiului, ediţia a XVII-a. Anul acesta, printre debutanţi, care concurează pentru a-şi măsura talentul în muzică, vor recita şi solişti sau trupe cunoscute în ţară, cum ar fi: Edward Sanda, Nicoleta Nucă, Maxim sau Akcent. Evenimentul este organizat sub patronajul Primăriei municipiului Caracal, a primarului Liviu Radu şi a Centrului Cultural Caracal.

Acum 26 de ani, în anul 1990, a fost organizată prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, o ambiţie mai veche a caracalenilor de a-l omagia, la început de toamnă, pe marele compozitor născut la Caracal. De atunci s-au desfăşurat 16 ediţii care au însemnat, fiecare în parte, o sărbătoare a muzicii uşoare româneşti, o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi bucuria întâlnirii, la Caracal, cu personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, prezente în juriile festivalului, printre care: Ion Cristinoiu, Horia Moculescu, Vasile Veselovschi, Ionel Tudor, Şerban Georgescu ş.a. Printre soliştii, pentru care festivalul a reprezentat o rampă de lansare, se numără şi: Carmen Trandafir, Călin Goia (Voltaj), Paul Surugiu (Fuego), Mihai Onilă (Axxa), Oana Radu ş.a.
Organizatorii consideră că festivalul constituie un eveniment muzical de excepţie în viaţa oraşului în care s-a născut marele compozitor, în semn de omagiu şi de preţuire pentru valoarea muzicii uşoare româneşti al cărei exponent de seamă a fost şi va rămâne Radu Şerban.

Festivalul – concurs de interpretare este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15 – 26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră. Concurenţii prezintă, în concurs, două melodii de muzică uşoară. Întrucât organizatorii acordă şi un premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Radu Şerban, se recomandă, prin regulament, ca una dintre melodii să aparţină marelui compozitor.
Juriul concursului de interpretare îi are în componență pe Titus Andrei – președinte, Ştefan Naftanailă, Viorel Gavrilă și Florin Şişu.

Programul Festivalului
Sâmbătă 3 septembrie – Teatrul de Vară
ora 11.00 – preselecţia concurenţilor
ora 19.30 – concurs de interpretare
– recitaluri: Sol y Amor, Edward Sanda, Nicoleta Nucă
Duminică 4 septembrie – teatrul de vară
ora 19.30 – Festivitatea de premiere
– Gala laureaţilor
– recitaluri: Sol y Amor, Maxim, Akcent
– Spectacol de lasere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.