Acasă Cultură „În paşi de dans spre infinit”. Sofia Păduraru, Ana Sanda şi...

„În paşi de dans spre infinit”. Sofia Păduraru, Ana Sanda şi Alexia Pietriş, trei slătinence pe podium

663

„Dansul este singura artă în care noi înşine suntem materia din care este realizată.”
Ted Shawn

Dansul este mai mult decât o artă, decât un spectacol. Atunci când dansezi, simţi cum ritmul îţi spune o poveste şi muzica creează pentru tine o lume de vis, în care dansul înseamnă emoţie şi trăire intensă. Dansul are puterea de a mări spaţiul din jurul tău, care nu-ţi mai ajunge şi vrei  să-l lărgeşti. Ascultă-ţi inima. Există ritm în bătăile inimii tale, există şi muzică, deci poate exista şi dans. Oamenii au dansat de mii de ani. Vre cineva să oprească lumea din dans? S-a dansat pentru Regele Soare sau pentru Zeiţa Ploii. Se dansa ritualic, iar prin acest dans sacru se credea că vor îndupleca zeitatea să le asculte ruga. Mai apoi dansul a reprezentat un mod de a-şi manifesta mulţumirea pentru bucuriile vieţii, devenit ulterior un mod de relaxare şi distracţie. Astăzi, prin dans toate grijile, emoţiile şi neliniştile interioare pleacă departe, unde nici nu le poţi zări. Cine nu dansează se îmbolnăveşte, nu fizic, pentru că de asta se ocupă unii şi alţii, ci sufletul. Invită-ţi sufletul la dans. Tinerii din concursul „În paşi de dans spre infinit” o fac şi le este mereu bine.

Dansul nu cunoaşte limite
Sâmbătă, 25 iunie 2016, a avut loc, la Târgu-Jiu, ce-a de II-a ediţie a Concursului Naţional de Balet şi Dans Modern „În paşi de dans spre infinit”, ce are ca slogan „Dansul nu cunoaşte limite”. La acest concurs au participat, pe lângă concurenţi din Târgu-Jiu, Craiova, Cluj, Piteşti, Oradea, şi trei oltencuţe de la Slatina, eleve ale profesorului Diana Vîlciu: Sofia Păduraru, Ana Sanda şi Alexia Pietriş. Podiumul a fost al slătinencelor, după cum urmează: la secţiunea Dans clasic, Sofia Păduraru  a obţinut Locul 1, iar la Balet – Locul 2; Ana Sanda a obţinut Locul 1 la Dans Clasic şi un premiu special, iar Alexia Pietriş a obţinut Locul 2 la Dans Clasic şi Locul 3 la Balet.

Tinerele slătinence au dovedit că dansul este de aur, că prin dans poţi ajunge unde îţi doreşti şi că poţi câştiga mai mult decât ceva material. Poţi câştiga admiraţie, respect, iubire, aplauze şi prietenie. Sofia Păduraru, Ana Sanda şi Alexia Pietriş sunt trei tinere ale căror drumuri în viaţă sunt scene de dans, pe care îşi vor dansa destinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.