Acasă Politic Traian Băsescu, la Slatina, după 12 ani! Lansare de candidaţi cu bancuri...

Traian Băsescu, la Slatina, după 12 ani! Lansare de candidaţi cu bancuri şi mere aruncate către public

1345

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României şi actual preşedinte al Mişcării Populare, a fost prezent la Slatina, duminică 20 martie a.c., pentru a participa la ceremonia de lansare a candidaţilor MP pentru primăriile din judeţul Olt, fiind primit de peste 400 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii politice. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, din Slatina. Traian Băsescu a revenit, după 12 ani, în Slatina. Atunci era în Partidul Democrat şi îl lansa pe Darius Vâlcov, pe aceeaşi scenă pe care l-a lansat pe Cosmin Florescu, un economist în vârstă de 36 de ani. Nu numai pe acesta îl susţine pentru funcţia de primar, ci şi pe Claudiu Matei, candidat la Caracal, Rodian Grecu, la Corabia, Daniel Constantin, la Scorniceşti, Florin Tănasie, la Balş, Gheorghe Bondoc, la Piatra-Olt sau Milena Mandreş, la Gîrcov, printre alţii.

Bancurile lui Traian Băsescu
Traian Băsescu a fost într-o bună-dispoziţie care l-a consacrat şi, încercând să facă haz-de-necaz de ocrotirea sănătăţii cetăţenilor, acesta a spus un banc, care a smuls răsetele celor prezenţi:
„Un om se împiedică şi i se înfige un cui în cap. Se duce la doctor:
– Dom’ doctor, mi s-a înfipt cuiul ăsta în cap.
– Păi, te costă 200 de euro, îţi scot cuiul, te cos, şi în două săptămâni nu se mai cunoaşte.
– Dom’ doctor, n-am 200 de euro.
– E!, atunci 100. Îţi scot cuiul, te dau cu tinctură de iod şi în trei luni nu se mai cunoaşte, eşti ca nou.
– Dom’ doctor, nu am nici 100 de euro.
– Dar ce ai?
– Păi, am asigurare de sănătate.
– Aha!, atunci îţi îndoi cuiul să nu-ţi cadă căciula”.

Acesta nu a „iertat-o” nici pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, care a declarat că drepturile oamenilor sunt un lux, şi a spus un banc despre justiţia între oameni:
„Ion şi Gheorghe jucau table, vecini, acolo, în sat. Mai trăgeau un zaibăr şi Ion tot pierdea, linie după linie, partidă după partidă. Se înfurie pe Gheorghe: «Băi, Gheorghe, mâine te dau în judecată». Ion aruncă cu cutia de table după Gheorghe, Gheorghe se fereşte.
– De ce?, întreabă Gheorge.
– Păi, băiatul tău a violat-o pe fata mea. Ori îmi dai 10.000 de euro, ori te dau în judecată.
 Pleacă Gheorghe îngândurat, cu zaibărul în cap. A doua zi se limpezeşte, vorbeşte cu soţia, găseşte 10.000 de euro prin vecini, prin ce mai aveau în casă, se duce la uşa lui Ion:
– Ioane, am venit cu ăia 10.000 de euro ca să nu mă mai dai în judecată,
– Stai măi,dar de ce să îmi dai 10.000 de euro, nu eşti sănătos? Nici tu nu ai băiat, nici eu nu am fată. Gheorghe insistă:
– Ioane, ia banii!
– Băi, tu n-auzi?  Nici tu nu ai băiat, nici eu nu am fată, de unde o scoţi cu violul?
– Păi nu, că aşa mi-ai spus ieri, că mă dai în judecată. Gheorghe insistă:
– Ia ăştia 10.000 de euro!
Până la urmă, Ion îi spune: Nu pot să îi iau, dar ai înţeles că nu avem copii?
– Măi, Ioane, eu nu ştiu ce te apucă mai pe seară şi iar vrei să mă dai în judecată. Şi dacă mă dai în judecată, nu se ştie la ce complet picăm.”

Sfatul lui Traian Băsescu pentru candidaţi
Traian Băsescu propune tuturor, fie instituţii, fie cetăţeni, să respecte Constituţia. Acesta consideră că doar aşa pot funcţiona lucrurile bine în ţară. Pe lângă acest sfat, preşedintele MP îi roagă pe candidaţi, ca atunci când vor fi primari, să înfiinţeze nişte servicii de consultanţă pentru cetăţenii care doresc să atragă fonduri europene.
„Vă propun tuturor celor care candidaţi la funcţia de primar să vorbiţi despre crearea la nivelul primăriilor a unor servicii de consultanţă pentru cetăţeni, consultanţă care să-i ajute să absoarbă banii europeni. Se duc bieţii agricultori şi caută tot soiul de consultanţi pe la Bucureşti, care-i jupoaie de bani, plătesc sume uriaşe şi până la urmă obţin sau nu obţin finanţarea nerambursabilă de la UE. Primăriile trebuie să acorde şi acest serviciu cetăţenilor şi în mod deosebit acelora din mediul rural, care foarte greu reuşesc să îşi facă proiectele şi să absoarbă, să primească bani pentru proiecte cu bani europeni”, a spus Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.