Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

625

ALDE a ieşit pe stradă. De 1 martie

Cu mărţişoare, cu multă voie bună, cu optimism, membrii din echipa celor de la ALDE Olt au luat Slatina la pas. Ioan Ciugulea, Mihaela Stana şi  Cristian Bircea – candidat ALDE la funcţia de primar al municipiului Slatina, au profitat de vremea superbă de 1 martie şi au mers prin oraş pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor cu care s-au întâlnit, câte un mărţişor. Lumea i-a primit destul de bine, iar redescoperirea mersului pe jos, printre slătineni, a fost marea provocare a celor care au gândit şi au pus în practică această iniţiativă. Din păcate pentru astfel de momente unice, există în calendar doar o singură zi de 1 martie. Altfel, lumea ar deveni mai bună şi mai frumoasă, dacă astfel de acţiuni s-ar repeta cât mai des. ALDE mizează, la Slatina, pe votul celor ce caută o ofertă viabilă pe partea dreaptă. Chiar dacă nu toate persoanele care au primit mărţişor sunt gata să voteze Cristian Bircea, primar la Slatina.

Justiţia a făcut dreptate. 25 de ani pentru crimă!

Magistraţii de la Tribunalul Olt s-au mişcat repede. Cu puţin peste un an, de la o crimă care a îngrozit Slatina, atunci când Adrian Gălbenuşe, vărul boxerului Cristian Gălbenuşe, ucis, la rându-i, într-un incident violent, tot în Slatina, lua brutal viaţa unei femei fără vină, Norica Niţu, instanţa s-a pronunţat: 25 de ani de închisoare pentru asasinul care trebuie să plătească şi despăgubiri către rudele decedatei, cât şi cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel, dacă făptuitorul şi oamenii legii nu vor fi mulţumiţi de pedeapsa aplicată. La vremea crimei petrecute în plină stradă, opinia publică se arăta îngrozită de modul cum au decurs evenimentele. Practic, victima a fost măcelărită pe trotuar, iar aceasta nu a avut nicio şansă să se apere. Poliţiştii s-au mişcat repede, iar identificarea făptaşului s-a făcut într-un timp scurt, meritul aparţinând unei echipe mixte, formată din ofiţeri olteni, sprijiniţi de cei ai Serviciului Biocriminalistică din cadrul IGPR. Chiar şi după o asemenea pedeapsă, din păcate, o viaţă de om a fost curmată pe nedrept, nu mai poate fi readusă înapoi…

Curtea de Conturi, foarte atentă la Salvare. La investiţii

Inspectorii din cadrul Camerei de Control, instituţie subordonată Curţii de Conturi a României, sunt la Salvare. Aici, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt se fac verificări amănunţite asupra modului cum au fost cheltuiţi banii publici, repartizaţi de către Casa Naţională de Sănătate. Se verifică, şi prin hârtii, şi pe teren, pentru a se vedea cum au fost alocate fondurile şi cum au fost cheltuite pentru întreţinerea şi modernizarea infrastructurii existente. Un control pe cale să se lase cu surprize, dar verdictul final va fi dat abia după încheierea unui raport de specialitate. Rămâne de văzut, dacă va fi găsit cineva vinovat, cine va fi acela! Fie persoane din conducerea SJA Olt, fie diverşi acari Păun, care n-au fost atenţi la grosimea şi autenticitatea unor elemente de acoperiş. Căci, deşi nu sunt prea sprinteni, inspectorii de la Curte s-au urcat chiar pe… acoperiş, cu ochiul extrem de vigilent al autorităţii publice.

SMURD la Olt. Aici, de 7 ani!

Iniţiativa înfiinţării Serviciului Mobil de Urgenţă de Reanimare şi Descarcerare, la Olt, se pierde în negura timpului. Puţini îşi mai aduc aminte de cei care au susţinut atunci demersul apariţiei acestui sistem şi în judeţul nostru. Pe 28 februarie s-au împlinit exact 7 ani. În 2009, SMURD, coordonat şi atunci, dar şi acum, la nivel naţional, de Raed Arafat, devenea operaţional în judeţ. Peste 24 de mii de intervenţii care au vizat 25 de mii de persoane. Vieţi salvate fără număr, chit că, pe ici, pe colo, activitatea SMURD se suprapune cu cea a Ambulanţei, scopul final e unul nobil. Între timp, au apărut staţii în judeţ, iar astăzi apelul către 112 direcţionează imediat, în funcţie de nevoie, acolo unde este cazul. Din păcate, după atâţia ani, în judeţ, în Slatina, îndeosebi, acolo unde sunt aşteptările mai mari, nu există un heliport care să fie funcţional şi pe timp de zi, dar şi pe timp de nopate. La noi, orice caz care impune intervenţie este filtrat în funcţie de vizibilitate. Dacă e ziuă, elicopterul aterizează în raza Stadionului 1 Mai, iar dacă vremea este potrivnică, atunci nu mai este nimic de făcut. Pe această temă, luni, 29 februarie, Raed Arafat ieşea public pentru a face… apelul la urgenţă. Şi la Slatina pentru un heliport…

Un judeţ bolnav… în rândul lumii. Salmonella, gripă porcină şi e-coli

Isteria generală care a cuprins judeţul Argeş are transfer de cauzalitate şi în judeţul Olt. Pe lângă cazurile cunoscute în toată ţara, înregistrate la Argeş, şi la Olt există pacienţi care au fost diagnosticaţi cu cele trei afecţiuni ale începutului de an: peste 50 de cazuri de gripă porcină, confirmate, altele în curs de investigare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti; salmonella e şi ea parte din peisajul căruia reprezentanţii instituţiilor sanitare din Olt le fac cu greu faţă. Afecţiuni care, până acum câţiva ani, se regăseau doar în tratatele de specialitate. Acum sunt certitudini, cărora sistemul le face faţă din ce în ce mai greu. Iar deasupra se află spectrul unei neputinţe generalizate, căci mijloacele publice de comunicare nu primesc informaţii de la cei specializaţi în domeniu. Aşa se explică isteria colectivă care a cuprins un număr prea mare de olteni, chiar şi pe cei sănătoşi cât cuprinde.

O slătineancă la Campionatul Mondial!

Atunci când nu se pregăteşte să moară, sportul slătinean mai scoate câte o excepţie din rând şi o trimite în lumea bună. Jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu, junioare, a fost convocată la echipa mare a României pentru Campionatul Mondial din Malaezia, în compania unor jucătoare care înseamnă ceva la nivel mondial: Elizabeta Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs şi Cristina Hirici. Două victorii în faţa gazdelor şi a Spaniei, o înfrângere în faţa Chinei, ţara care dă ora exactă în acest sport. Pe Adina, Slatina o consideră şi o evaluează cu jumătate de măsură, căci eforturile profesorului Petre Arnăutu, un adevărat descoperitor de talente în domeniu, sunt văzute greu de cei care, atunci când fac lista sporturilor susţinute de autorităţile slătinene, uită, de fiecare dată, să pună acolo unde se cuvine, tenisul de masă. Despre fotbal… de bine! Aşa cum se spune despre cei care nu mai sunt. Căci, ceea ce mimează AS Milcov, spre exemplu, doar seamănă cu ceea ce se numeşte sportul rege.

Când politica e doar o vânătoare şi o fugă a indecişilor…

În comuna Tătuleşti, după decesul fostului primar, Luciian Istrate, competiţia pentru fotoliul de primar pare deschisă. Competitori şi căutători de talente iau cu asalt această mică localitate din nordul judeţului, încât ai zice că de cine va fi primar aici depinde viitorul, cel puţin al economiei naţionale, dacă nu cumva al întregii Uniuni Europene. Un fost rezervist din poliţie a devenit personajul central al politicii oltene. Dimineaţa e la UNPR, la prânz e la liberali, iar seara probează costumul de candidat propus de cei de la PSD. Omul e dintr-o dată vedetă şi tot acest bâlci se întâmplă pentru că prea puţini înţeleg, aici, la Tătuleşti, să respecte competiţia în sine şi chiar dacă ar trebui să vină de la sine, şi numele fostului primar! Un edil care, dacă ar fi trăit, ar fi candidat şi ar fi câştigat alegerile de aici cu un scor, poate mai mare decât cel pe care îl obţine Aurelian Bondrescu la Dobrun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.