Acasă Actualitate Organizaţia Femeilor Liberale a premiat excelenţa! În cadrul celei de-a IV–a ediţii...

Organizaţia Femeilor Liberale a premiat excelenţa! În cadrul celei de-a IV–a ediţii a Galei Femeilor Liberale

1536

Județul Olt a fost reprezentat la eveniment de co-președintele OFL Olt , Olimpia Medaru, alături de un grup de 15 membre ale Biroului Județean al OFL.

La evenimentul ce a avut loc sâmbătă, 27 februarie 2016, la Ateneul Român, au participat co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, prim-vicepreședinții Ludovic Orban, Andreea Paul și Cătălin Predoiu, alături de alți lideri ai partidului din București și din țară. De asemenea, au fost prezenți invitați din afara mediului politic. Gazdele reuniunii au fost co-președinții OFL, Lucia Varga și Cristina Trăilă. Prezentatorii Galei au fost jurnaliștii Oana Stănciulescu și Amedeo Ene.

„PNL este și trebuie să rămână o instituție vie, care adună laolaltă speranțele românilor. E firesc să atregem de partea noastră și în proiectele liberale oameni de valoare din toate zonele societății. Mă bucur să pot spune că OFL onorează tredițiile PNL de partid al modernizării, ridică probleme relevante pentru societatea noastră, generează dezbatere și dorința de implicare”, a spus Alina Gorghiu, co-președinte PNL.

„Pentru mine este o posibilitate de a vă mulțumi tuturor pentru felul în care faceți politică liberală și în același timp să vă mulțumesc fiecăreia dintre voi pentru ideile, pentru gesturile frumoase, pentru proiectele îndrăznețe la care v-ați antrenat. Suntem la a IV-a ediție a Galei Femeilor Liberale și Imi aduc aminte cu plăcere că în 2011 când eu și echipa condusă de mine am preluat organizația am visat să fim o organizație puternică care să poată desfășura activități de educație pentru copii, de conștientizare și informare a cetățenilor, de promovare a portului popular, a istoriei și culturii României, proiecte de deschidere către societatea civilă, pentru că noi toate am visat că noi, femeile liberale, putem ajuta România”, a spus doamna Lucia Varga, co-președinte al  Organizației Femeilor Liberale.

„Femeia liberală este femeia activă, este femeia trediționalistă, este femeia care a găsit echilibrul între familie și societatea civilă.” Cristina Trăilă, Co-președinte al  OFL.

Co-președintele Organizației Femeilor Liberale Olt, doamna Olimpia Medaru, a avut deosebita plăcere de a-i înmâna premiul dominșoarei Maria Drăgușin, voluntar al Asociației Prietenii Omului – Umanism, Cultură. Premiul a recompensat activitatea deosebită a doamnei președinte al asociației, Cornelia Pitei, pentru colaborarea cu OFL Olt în cadrul proiectului „Bucuria de a dărui“.

Studenta MARIA DRAGUSIN, voluntar al organizaţiei Prietenii Omului –Umanism, Cultură, a spus pe scena Ateneului Român:

Nu aş fi crezut vreodată că o să am deosebita plăcere sa particip la Gala Femeilor Liberale, cât să şi reprezint organizaţia «Prietenii omului –umanism,cultura». Pentru noi, premiul primit inseamnă o bucurie ce ne ajută să avem incredere în viitorele proiecte în curs de desfăşurare. Pentru voluntarii şi oamenii care muncesc la un proiect, să primească ajutor, recunostinţă si bucuria că a dus un proiect la bun sfârşit prin care au ajutat anumiţi oameni, inseamnă succesul. Iar organizaţia Femeilor Liberale Olt, ne-a oferit sprijinul de care aveam nevoie pentru a ajuta o familie ce avea nevoie disperată de noi. La Gală, am putut să imi dau seama că încă mai există oameni doritori şi puternici de a face schimbări şi de a ajuta. Pentru generaţia noastră, femeile liberale reprezintă un model. Un model ce ne inspiră să muncim şi să ne formaăm pentru viitor, şi sperăm să-l preia şi alte persoane, instituţii.”

„La nivelul întregului județ, și nu numai, sunt sute de familii afectate de săracie, uitate de cei care ar trebui să-i ajute, nu au cunoscut niciodată sentimentul de bucurie la primirea unui cadou cu prilejul unei sărbători. Dintre aceste familii nefericite face parte și cea a Mihaelei și a lui Ion    Ungureanu, care trăiesc într-o casă mică pentru care, din puținul lor (ajutor social, zilier), sunt nevoiți să plătească chirie. Aceștia au doi copii frumoși, care merită tot sprijnul nostru. Am decis să-i ajutăm și să le fim alături acum de aceste minunate sărbători, când cu toții trebuie să ne îndreptăm spre acte de caritarte. Din pacate, mai există încă 5 cazuri (Coloneşti şi Corbu),cazuri extrem de grave”, a declarat Cornelia Pitei, președintele fondator al Asociației ,,PRIETENII OMULUI – UMANISM, CULTURA.

„Suntem deja în al doilea an de colaborare dintre Organizația Femeilor Liberale Olt și Asociația Prietenii Omului-Umanism, Cultură și, evident vom continua să lucrăm împreună.  Credem cu tărie că trebuie să conlucrăm pe tremen lung cu reprezentanții societății civile, cu oamenii care sunt modele în domeniile lor de activitate, pentru că suntem convinse că numai astfel politicile promovate de PNL vor putea răspunde nevoilor societății românești.  Organizația Femeilor Liberale Olt are în derulare proiecte menite să încurajeze excelența și performanța și să conducă la  implicarea unui număr cât mai mare de femei în politică. PNL este singurul partid din România care a impus o cotă de 30% candidați femei pe listele de la alegerile locale din acest an”, a spus Olimpia Medaru – co-președinte OFL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.