Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

197

Derbedei în libertate! Teroriștii de la CEZ amenință Slatina!
În județul în care planul de investiții asumat de CEZ în momentul privatizării societății regionale de electricitate e maculatură refolosită, devenită hârtie igienică, nervii oltenilor sunt întinși la maxim. Slatina e terorizată, în ultima săptămână, de o bandă de derbedei care lucrează la distribuitorul regional de electricitate.
Pur și simplu, în orașul de jos, fără să fie motive temeinice de suspendare a livrării curentului electric, acesta se întrerupe într-un mod ce amintește de vremurile când Nicolae Ceaușescu dispunea economii la populația casnică, pentru a suplimenta necesarul de curent pentru industrie.
Lumea e la pragul răbdării. Electrocasnicele sunt la limita de avarie, iar până acum frigul e pe cale să facă front comun cu locuințele oamenilor unde centralele termice au nevoie și de electricitate. Iar asta se întâmplă într-un județ unde nu există niciun interes din partea autorităților cât de cât responsabile să-i tragă de mânecă pe cei de la CEZ. O companie care își bate joc de oameni, în numele unui monopol de piață.
Duminică, 4 decembrie, mai bine de o oră, luni dimineața, pe 5, și, evident, miercuri  – 7 decembrie, după-amiază. Zile în care nu a nins, nu a plouat și nu a bătut vântul, iar în Slatina a fost pace, nicidecum război sau stare de calamitate…

Lacul lebedei. La Stoeneşti
Nu s-a întâmplat pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski şi pompierii nu făceau parte din baletul Teatrului Balşoi. Pompierii din cadrul Detaşamentului Caracal au intervenit, marți, 06 decembrie,in jurul orei 16.00, pentru salvarea unei lebede de pe lac. Aceştia s-au deplasat cu o autospecială de primă intervenție şi o barcă penumatică, la lac înghețat din apropierea râului Olt, pe raza localității Stoeneşti, acolo unde salvatorii au găsit lebăda, la circa 30 de metri de mal. Pompierii au folosit barca pneumatica, au spart cu un topor şi o cange gheața groasă de circa patru-cinci centimetri şi au ajuns la aceasta. Lebăda în cauză, iubitoare de Olt, era rănită la o aripă şi a fost predată medicului veterinar din localitate.

Sărbătorile de iarnă au început. De Moş Nicolae, David a aprins beculeţele festive, la Slatina
Moş Nicolae a venit la copii, în noaptea de 5 spre 6 decembrie. În ghetuţe a lăsat jucării, dulciuri sau nueluşe… pentru cei năzdrăvani. Slătinenii, au primit în dar, , pe 6 decembrie a.c., de la Primăria Slatina, un iluminat de sărbători. Unul specific sărbătorilor de iarnă, care au menirea să aducă mai aproape de slătineni spiritul Crăciunului.
Iluminatul de sărbători nu s-a aprins de la sine, ci de primul puşti al oraşului, David, fiul primarului Emil Moţ. Momentul a fost atât de aşteptat de slătineni, încât nu a mai contat deloc frigul care îşi făcea loc printre oameni.
Ca Slatina să fie frumos luminată de sărbători, primăria a achiziționat: un brad natural, înalt de zece metri, bannere cu led-uri, figurine care se regăsesc pe stâlpi, șiruri luminoase cu leduri, arcade luminoase 3D, cu efect curgător, cercuri suspendate 2D cu efect dinamic și baghete luminoase, țurțuri luminoși, fântână arteziană 3D statică şi fântâni arteziene 3D cu efect curgător. Noile ornamente pot fi văzute pe esplanada din centrul Slatinei, bulevardul Alexandru Ioan Cuza, precum și pe străzile Libertății, Primăverii, Cornișei, Ecaterina Teodoroiu. Nici celălalte artere ale Slatinei nu au fost uitate, ele fiind decorate cu alt iluminat festiv.

Gheorghe Buică, fost vicepreşedinte al CJ Olt, şi-a încheiat socotelile cu viaţa
Gheorghe Buică a fost vicepreşedinte al CJ Olt din partea PDL, în echipă cu Jenel Copilău, şi director, pentru puţin timp, al Companiei de Apă Olt. Acesta a decis ca, în dimineaţa zilei de Sfântul Nicolae, să-şi pună capăt zilelor. S-a dus într-o anexă a casei din Slătioara, unde şi-a pus ştreangul în jurul gâtului. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost găsit de fiul său, care a alertat autorităţile competente. Ajuns la faţa locului, echipajul Ambulanţei nu a putut decât să declare decesul. Gestul este greu de înțeles. Gheorghe Buică, un om care s-a retras la timp din viața publică, înțelegând că sistemul poate produce și victime colaterale. Financiar, profilul omului stabil. Atent la detalii, nimic din viața sa nu părea că e întâmplător…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.