Acasă Învățământ Când școala nu trebuie să fie așa ceva: bordel politic pentru candidați!

Când școala nu trebuie să fie așa ceva: bordel politic pentru candidați!

688
 
 
Apropierea alegerilor locale produce emoții și derapaje de la normele de bun-simț și conviețuire, bazate pe moralitate. Tacit, e acceptabil să există și ieșiri din normele și uzuanțele… normalității. Dar, atunci când derapajele sunt mari, ele trebuie taxate în consecință!
 
Așa au stat lucrurile și în ceea ce privește un incident regretabil, provocat de un profesor, patronat de o conducere a unei unități școlare din Slatina, obedientă și supusă. În centrul acestei experiențe se află Marius Bălașa, propunerea de azi a liberalilor din PNL pentru Primăria Slatina. În loc să susțină normele de conviețuire bazate pe respect pentru a putea cere, la rându-i, acesta calcă în picioare acele principii ale bunului simț. Chiar și politic.
 
Ședință de partid la Liceul cu Program Sportiv Slatina
Luni seară, în incinta Liceului cu Program Sportiv, mai precis într-o sală de conferinţe din noul corp construit, a avut loc o şedinţă susţinută de candidatul PNL la primăria municipiului reședință de județ, Marius Bălaşa.
Mai exact, cel în cauză nu a găsit alt loc mai bun, pentru 30 de minute, cât a durat întâlnirea respectivă, aşa cum declară directorul liceului, decât o sală de conferinţe din cadrul liceului pe care l-a condus înainte de a deveni inspector şcolar general.
Informația a fost confirmată și de autorul… ședinței. Nonșalant, acesta spune că: Da, am avut închiriată sala respectivă. Este o sală specială de conferinţe. La fel cum se întâmplă la «Ion Minulescu», la «Nicolae Titulescu»”, a spus Marius Bălaşa. Replica sa e năucitoare. Adică, dacă alții vreodată au făcut la fel, și știi că nu e moral, continui să faci și tu același lucu, nu? Atunci, unde e omul altfel? Greu de răspuns, din partea lui Marius Bălașa.
 
Directorul școlii recunoaște dar nu-și asumă!
Directorul Liceului cu Program Sportiv nu neagă că a pus la dispoziţia omului politic, candidatul PNL la Primăria Slatinei, o sală de conferinţe, care se află în incinta şcolii.
Întâlnirea a avut loc după orele de curs. De la 19:00 la 19:30. Domnul Bălaşa e coleg cu noi. Efectiv, a făcut această cerere, a plătit chirie. Nu a fost nimeni din şcoală, nu au fost părinţi prezenți. Am înţeles că s-au mai întâmplat şi în alte şcoli. Ce-i drept, o să fim mai atenţi de acum încolo, a declarat Virginia Ghiră.
Mai mult, directorul școlii nu știe suma încasată, numărul și seria chitanței cu care s-a făcut dovada plății. Probabil că documentele au fost, ulterior, fabricate. La momentul răspunsului oferit către Ziarul de Olt era mai greu să știi ceva ce se va petrece în viitor. Oricum, elementele de răspuns sunt halucinante. Adică… un coleg are voie. O fi vreun act adițional la contractul de muncă pe care l-a avut domnul Bălașa la LPS. Altfel nu se leagă de ce întâlnirea a fost atât de scurtă și de ce trebuia să aibă loc în școală.
 
Inspectoratul școlar a luat act și va dispune în consecință!
Inspectorul Școlar General al ISJ Olt, profesorul Felicia Man a confirmat relatarea reporterului de serviciu, iar față de situația dată, domnia-sa se arată dezamăgită. Sau, când dezamăgirea e un sinonim și pentru alte stări de spirit. Când triumful rațiunii nu e deasupra rațiunii politice, nu mai e nimic de zis.
Altfel, luni seara, la ora 19:00, spre știința doamnei director, în LPS erau copii! Acum, ar trebui să solicităm un punct de vedere PNL-ului de la Olt și să întrebăm dacă există vreo adeziune cu numele Virginia Ghiră! Aici s-ar lămuri totul…

5 COMENTARII

  1. Acum doua saptamani Mot a avut la fel o intalnire politica la scoala nr 2 Slatina. Atunci de ce nu v-ati indignat si nu ati sunat-o pe pesedista doamna Man de la inspectorat? Va plateste PSD suficient incat sa va faceti pres in asa hal in fata lor? Rusine!

  2. La ora sedintei nu era niciun elev in scoala. Haideti sa fim putin mai corecti, domnilor. Acolo a fost o sala de conferinte inchiriata, s-a platit chirie si sincer, nu inteleg unde e problema… Chiar trebuie sa atacati PNL-ul pentru ca a inchiriat o sala de conferinte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here