Acasă Actualitate Percheziţii la Olt

Percheziţii la Olt

273

20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat cercetări în cazul unor infracţiuni de natură econoică.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.000.000 de lei.”, conform buletinului de presă remis de IPJ Olt.

Cam sec comunicatul, dar important este faptul că în acest domeniu se acționează. Și, destul de în forță. Însă, cei care așteaptă marile percheziții de la Olt, pentru a pune mâna pe putere, mai au de așteptat. Sau, cine știe: așteptarea le poate fi în zadar!

IPJ Olt vine cu noi precizări
 
„În urma percheziţiilor, 2 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri. În fapt, acestea sunt bănuite că, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, din oraşul Potcoava, în perioada 2008 – 2011, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în vederea diminuării bazei impozabile, respectiv facturi de achiziţie purtând antetul unor societăţi de tip fantomă, radiate sau inactive. Totodată, aceştia ar fi creat un circuit financiar fictiv, constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar cu menţiunea „plata achiziţii diverse”.
 
La percheziţii, au fost ridicate documente, în vederea probării activităţii infracţionale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3 010 000 lei,reprezentând TVA, impozit pe profit, penalităţi şi majorări.”
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here