Pe agenda primarului oraşului Corabia, Iulică Oane se află multe proiecte promise, iar câteva dintre ele mai au foarte puţin şi sunt gata. Pe două dintre ele vi le vom prezenta acum. Este vorba despre proiectele: „Promovarea patrimoniului cultural şi turistic din oraşul Corabia prin modernizarea parcului cultural” şi „Lucrari de reamenajare a bazei sportive SAN SIRO”. Proiectele sunt în stadiul final, iar anul 2016 va găsi oraşul de la Dunăre cu un parc nou şi o bază sportivă reamenajată.
Un parc așteptat a prins contur în orașul de la Dunăre
Primul proiect, şi anume „Promovarea patrimoniului cultural şi turistic din oraşul Corabia prin modernizarea parcului cultural”, a constat în: desfiinţarea fântânii arteziane existente şi construirea unui nou foişor modern; realizarea unui nou loc de joacă pentru copii împărţit pe vârste, cu dotări şi echipamente moderne; dotarea foişorului cu măsuţe pentru şah sau alte activităţi socio – culturale; realizarea unui sistem de irigat al spaţiilor verzi, cu aspersoare; amplasarea a 2 WC-uri ecologice, pentru a deservi numărul estimat de vizitatori; realizarea unui sistem de aspersoare pentru împrospătarea spaţiilor verzi; realizarea unui sistem de iluminat cu stâlpi de iluminat; realizarea unui sistem de iluminat cu proiectoare dotate cu panouri solare pentru suplimentarea necesarului de energie electrică, amplasare în zona foişorului şi a aleei de acces în parc.
Proiectul se implementează prin Programul Operaţional pentru Pescuit, cu ajutorul Asociaţiei Grupul Local „Prietenii Pescarilor Olteni” şi are o valoare de 1.288.968,08 lei.
San Siro a renăscut din cenușa amintirilor de altă dată…
Proiectul „Lucrari de reamenajare a bazei sportive SAN SIRO” se desfăşoară prin Programul Operational pentru Pescuit, cu ajutorul aceleaşi Asociatii „Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni”, cu o valoarea de 1.299.829,12 lei, a constat în: consolidare şi reabilitare a clădirii existente Corp 1 şi amenajarea în interiorul ei a unei Săli multifuncţionale; consolidare şi reabilitare a clădirii existente Corp 2 şi readucerea ei la funcţiunea iniţială de scenă pentru susţinerea evenimentelor socio-culturale; refacerea aleii de acces; reabilitare gradene existente prin curăţare şi înlocuirea celor degradate; refacere teren sportiv pentru diverse tipuri de activităţi sportive (fotbal, handbal, activităţi socio-culturale şi de asemenea asigurarea posibilităţii de amenajare pe timp de iarnă a unui patinoar); plantare de spaţii verzi; pefacere gard perimetral.
Baza sportivă se afla într-un stadiu de degradare avansat . Lucrările la cele două proiecte au avut ca perioadă de realizare 6 luni, termen respectat de autorităţiile locale, care investesc în timpul liber şi în relaxarea cetăţenilor.
Despre proiectul SAN SIRO, trebuie spus că reprezintă unul din punctele de repere pe care corăbienii le au despre orașul lor. Oamenii locului știu că aici, în urmă cu foarte mulți ani, a avut loc prima ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară „Corabia de Aur”, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 42. Atunci, o mână de oameni inimoși, din partea locului, au decis să așeze portul de la Dunăre pe harta muzicii românești.
Vești bune pentru Corabia. De la Ministerul Transporturilor
În proiectul de buget pentru 2016, Corabia este una din puținele localități oltene spre care vor fi alocate fonduri cu destinație precisă, și anume, în secțiunea bugetară cuprinsă pentru Ministerul Transporturilor, portul dunărean este cuprins într-un proiect mai amplu privind reabilitarea mai multor capacități de acostare dunăreană. Sumele alocate, care vor deveni lege, vor duce, finalmente, la creșterea capacităților de exploatare în zona unde, în urmă cu câteva decenii, se făcea una dintre cele mai înfloritoare activități portuare cu cereale. Semne clare că toate aceste proiecte menționate mai sus sunt pași fermi în redarea demnității și independenței orașului condus în prezent de primarul Iulică Oane.