Acasă Politic Carol Kovacs și Renică Diaconescu susțin proiectele lui Emil Moț

Carol Kovacs și Renică Diaconescu susțin proiectele lui Emil Moț

407

 

„Continuăm să construim Slatina!”, este proiectul care mobilizează în jurul lui Constantin Stelian Emil Moț, candidatul PSD la Primăria Slatina. Repere umane care au făcut performanță în municipiul Slatina. Doi oameni: Carol Kovacs – profesor, inspector școalar general, președinte al PNL Olt, ministru în Guvernul României, alături de Renică Diaconescu – medic neurolog, șef de secție la Spitalul Județean de Urgență Slatina, deputat, secretar al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, au decis să susțină candidatul Emil Moț la funcția de primar al municipiului Slatina.

Argumentele le aparțin celor doi, iar fiecare dintre ei crede că prin alegerea lui Emil Moț – primar, Slatina va continua să se modernizeze, iar conceptul de utilitate publică să se adreseze la cât mai mulți cetățeni ai municipiului reședință de județ…

Carol Kovacs: „Emil Moț nu este omul vorbelor goale și fără conținut, știe să vorbească foarte bine, dar, mai presus de toate, este omul faptelor”

„Nu vrem să impunem, ci vrem să ne exprimăm dorința de a susține cu fermitate și încredere un tânăr: deputatul Emil Moț. Ne-am întâlnit la deschiderea anului școlar și mi-am zis atunci: «Iată un om căruia i-ar sta bine să reprezinte Slatina din funcția de primar!» În mare parte ne cunoaște între noi, slătinenii, asta și pentru că orașul nu este atât de mare, dar mai ales pentru că de-a lungul timpului ne-am întâlnit cu diverse ocazii pentru a conlucra la modernizarea municipiului Slatina și pentru a-l transforma într-un oraș european.

Municipiul nostru n-a dus lipsă de personalități, numai că, din păcate, acești oameni nu au dorit să iasă în față și nu au dorit să se implice în viața politică. O parte din ei au preferat să-și facă datoria la locul de muncă, alții au abandonat din interior și s-au mulțimit să critice din exterior. Este nevoie de politică, tot așa cum este nevoie și de democrație. Iar una fără alta… nu se poate!

Astăzi, avem lângă noi un tânăr curajos, care și-a exprimat dorința de a se implica în rezolvarea problemelor municipiului Slatina, pentru binele comunității, al cetățenilor, încă plini de speranță, și să candideze la primăria municipiului reședință de județ. Emil Moț dorește să atragă elitele Slatinei, astfel încât, din spectatori pasivi să devină spectatori angajați, iar din spectatori angajați, factori determinanți ai schimbării.

Emil Moț își propune să mobilizeze energiile creatoare a cât mai multor cetățeni din Slatina, iar slătinenii sunt oameni inteligenți cu idei multe, idei pe care Emil le-a reținut și le-a notat, cu răbdare, în urma dialogurilor permanente pe care le-a avut cu aceștia din funcția de deputat în Colegiul Electoral Numărul 1. Faptele vorbesc, iar Emil Moț nu este omul vorbelor goale și fără conținut, știe să vorbească foarte bine, dar, mai presus de toate, este omul faptelor.

Emil Moț are tot ceea ce-i trebuie viitorului primar al Slatinei: este tânăr și energic, înclinat spre acțiune. Are experiență legislativă, știe să interpreteze, să respecte și să aplice legea. Mai știe să discute cu oamenii, dar, mai ales, știe să-i asculte. Este receptiv la nou și nu se teme să ia decizii legale atunci când simte că acestea vin în sprijinul intereselor cetățenilor. Emil Moț știe să aplice un proiect, dar mai știe să mobilizeze specialiștii pentru realizarea unor proiecte de amploare de care Slatina încă are nevoie.

În altă ordine de idei, Emil Moț are capacitatea de a atrage interesul factorilor de decizie din guvern, pentru a ajuta Slatina să intre în circuitul marilor orașe reședință de județ din România, mai exact, să fim și noi băgați în seamă pentru a putea realiza merile proiecte care ne-au cam ocolit.

Va prelua ceea ce au făcut bine primarii dinaintea lui, iar eu cred că va face pentru acest oraș mai mult decât toți la un loc. Îl cunosc pe Emil înainte de anii 2000, când încă era un tânăr dornic de afirmare, fapt pentru care mai știu că nu este omul grupurilor de interese obscure, cu agende ascunse. Nu în ultimul rând, Emil Moț are simțul umorului foarte bine dezvoltat, iar această calitate se întâlnește doar la oamenii culți și inteligenți. Să dea Dumnezeu să râdem la urmă cu bucurie și cu folos! Succes, Constantin Stelian Emil Moț!”

Renică Diaconescu: Emil Moţ a fost ales pentru că asupra lui nu planează şi nici nu încape îndoiala de a fi corupt”

„Înainte de a fi om politic, sunt medic, iar noi, doctorii, punem întotdeauna diagnosticul bazându-ne pe dovezi, pe analize. Am analizat de ce l-am ales noi toţi pe Emil Moţ. Voi fi tranșant și direct, pentru că așa cuntem noi, medicii: trebuie să punem diagnosticul clar și corect. În primul rând, Emil Moț a fost ales pentru că nu are nicio legătură, dar absolut nicio legătură, cu trecutul oarecum umbrit al Primăriei Slatina. În al doilea rând, Emil Moţ a fost ales pentru că asupra lui nu planează şi nici nu încape îndoiala de a fi corupt. Al treilea lucru, la fel de importnat, este că l-a vrut organizaţia. Este foarte important să te dorească cei cu care lucrezi. Asta înseamnă că ai calitatea de lider, ai calitatea de manager şi poţi, înconjurat de oamenii care sunt cu tine, să te lupţi.

Care ar fi calităţile lui Emil Moţ? În primul rând, calitatea cea mai de preţ a lui este că doreşte să se implice şi că îşi asumă această responsabilitate destul de grea. A doua calitate a lui Emil Moţ este umanismul. Am avut deseori discuţii cu el şi l-am sprijinit în multe probleme privind cazurile sociale. Emil Moţ este omul care se emoţionează în faţa necazurilor unor oameni şi lucrul ăsta mi-a dat mie, ca medic, certitudinea că pot să-i fiu aproape și merită să-l sprijin. În al treilea rând, Emil Moţ este un om de echipă: are prieteni, cunoaşte codul prieteniei, iar asta, în ziua de azi, e mare lucru.

Îi fac o singură recomandare pe care i-am mai făcut-o și cu alte ocazii și pe care sper că a reținut-o și a înţeles că pentru a fi primarul Slatinei nu trebuie să ai mentalitatea de stăpân. A fi primarul Slatinei înseamnă a fi în slujba cetăţenilor municipiului. Atunci când eşti în slujba lor, trebuie să te apleci la nevoile, năzuinţele lor, la necazurile lor, la problemele lor pentru că sunt multe. Drept urmare, sfatul meu este ca tot ce va întreprinde Emil Moț să fie în numele oamenilor şi nu în numele unor cercuri de interese. A continua să construim împreună, aşa cum este şi sloganul, înseamnă a continua să construim împreună pentru oameni. Pentru oamenii acestui oraș minunat care este Slatina. Așadar: să fii om, domnule Emil Moț!”.

8 COMENTARII

 1. O agregare fireasca !
  Doua tururi = DISOLUTIA PSD!
  Sa te alaturi unor proiecte inexistente reprezinta calitatea morala a actantilor . Existau banuieli, acum avem confirmarea acestora.

 2. Acesti MORONI nu prezinta interes pentru cetateni.
  Acestia ar dori sa afle numelor celor cu „sinecura” in institutiile subordonate CL, CJ, si nu numai. Noi le avem in proportie de 83%.

 3. O varianta grotesca a parabolei ” fiului risipitor „. Proiectul PCR , sprijinit de fosta si nefasta securitate, prinde contur. Agregarea PSD are semnificatii profunde. Alegatorii au inteles despre ce este vorba.

 4. Enumerarea functiilor nu reprezinta argumente suficiente pentru a vorbi de PERFORMANTE. Ati uitat ca sunt si „DOCTORI”. Asteptam platforma. Vom reveni cu detalii .Deocamdata ” performanta” se reduce la cresterea vanzarii de produse antivomitive.

 5. Observăm cu plăcere cum Domnul Carol Kovacs jonglează cu dezinvoltură juvenilă între contradicţie şi contrarietate (adesea confundându-le).
  Cu toate acestea in textele de maturitate (vide articolul), dezinvoltura juvenilă este înlocuită cu (de) o maturitate proteiformă, ce se substituie unui univers placid de consensuri . Obnubilarea onctuoasa lasă loc unei opacităţi translucide în care vaguitatea si vacuitatea, adesea, se contopesc fericit.
  Am omis să spun că deicticul este îmbinat suav cu anaforicul lăsând ludicul, deşi supravegheat de noetic, să zburde, dând naştere astfel, pe un fond patemic, tensivităţii forice.
  Un discurs senzaţiona . Totul se petrece între un a qvo imaginar şi un ad quem ce transcende ontologicul. Frasticul fiduciar este invadat de un foric plin de senzuale, dar intelectuale semnificaţii. Pe scurt, asistăm la un poncif desăvârşit.
  Textul a fost introdus pe lista de studiu a GPRI ( sectia de lingvistica ) . Vom elabora o analiza semantico-sintactico-pragmatica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here