Acasă Editorial Domnu’ Marius! Lasă-i, domnu’ Marius în pace!

Domnu’ Marius! Lasă-i, domnu’ Marius în pace!

236
 
În fiecare dimineață, cu puțin peste ora 8.00, pe strada Strehareți, cea care a dat Slatinei trei viceprimari: unul condamnat, unul urmărit și altul un romantic, vine acasă, la soacră, să-și bea cafeaua, Marius Bălașa. Aspirantul la fotoliul de primar, cel pe care, într-o zi, l-a pus Gigel de la PNL să conducă în niște sondaje de opinie. Asta, după ce într-un stil popesc, cu prea multă putință, domnul președinte le-a luat banii la toți patru…
După cafea, candidatul urcă pe coastă. Pe Drumul lui Stroe. E mai la îndemână. După ce a lăsat în spate cimitirele. Ăla vechi și ăla nou. Unde sunt cei mai mulți oameni indispensabili din oraș.
Ajunge la partid. Acolo unde mai bea o cafea. Cu Ana, Simona, Cătălin și cu cine mai ține locul prin partid lui Măceșanu și Brătoi, doi indivizi care au devenit, din oameni cumsecade, trădătorii partidului, abia după ce au cotit-o. Mai la centru-dreapta, mai la stânga. Cel mai probabil, după a doua cafea, domnul Marius ia o pauză și se odihnește. În cel mai pur stil românesc cu putință. Iar când se trezește din odihnă, închide ochii și se visează primar. La Slatina.
Însă, din păcate, alegerile nu vor fi câștigate niciodată cu un asemenea comportament. E bun băiatul! Adică, domnu’ Marius, pardon! E profesor doar… De educație fizică. Dar, să ai problema clarificată de acum aproape două luni, iar în timpul ăsta să nu faci nimic prin care să te cunoască slătinenii, ăia care vor ieși la vot în iunie 2016, să pedepsească, dar să și răsplătească, e mai rău decât ți-ai da singur cu tesla în aparatul masculin reproduciv…
Când ai atâtea ținte și gloanțe pe măsură, iar tu tragi în vrăbii cu pișcăriciul și în elefanți cu praștia calibrată cu mărgăritar sort 3-15 (oamenii cu balastiere știu ce înseamnă așa ceva) e sinucidere politică.
Nu-i contestăm calitățile de bun român, de om gospodar (probabil că știe să facă și clătite pe lângă gogoși), dar alegătorii, oamenii ăștia ingrați, când se uită spre PNL Slatina, vor să vadă ceva din profilul unui animal politic, care dă de pământ cu ceilalți pretendenți și cu partidele lor la un loc. Tipul de viitor primar, de care, atunci când îi aud numele, Moț, Iacobescu, Iordache, să fugă mâncând pământul, spunând că fie nu mai candidează, fie vor funcția de edil la Criva sau la Prooroci. P’aci, prin jurul Slatinei.
Să te mai cheme Marius Bălașa și să crezi că alegerile se câștigă cu duhul blândeții, cu vorba bună, sau că cineva o să vină dimineața, să te ia de mână și să te ducă la primărie e de-a dreptul… inepție. Pentru că, așa cum decurg lucrurile în PNL Slatina, în prezent, sunt șanse mari ca nici deputatul Știrbu să nu-l voteze pe cel pentru care și-a pus toată lumea în cap.
Iar dacă mai continui să te bazezi pe votul politic dat de emoția de anul trecut de la prezidențiale, turul doi, când candidatul PNL a obținut în Slatina 47%, e tot o dulce visare. Căci, acolo a fost altceva. O masă revoltată de slătineni, care a mers să pedepsească modul lui Ponta de a face politică și, poate, și pe unii megieși din PSD, care începuseră să se creadă deja veri de-ai doilea cu Sfântul Petru și nepoți de mamă din linia lui Bonaparte.
Nu-i același lucru, domnu’ Bălașa! Zău, nu e! I-aș spune domnului candidat dacă m-ar invita într-o dimineață, la o cafea. Dar, nu la soacră. Aia e în familie: alegerile se câștigă cu pieptul gol! Cu mâinile goale! Mâncând, în fiecare zi, după o rețetă stabilită, următoarele meniuri cu proteine: dimineața – un pesedist cu funcție mare în partid, în suc propriu, pe gril, că dă rău la colesterol, la gustarea de ora 10.00 – dulceață de la ALDE (am văzut că au rezerve, cu ocazia zilei de 1 decembrie), la prânz – meniu de voie cu baroni care au supt județul, gătiți la liber, piftie și ciulama, după gust, iar seara orice îți pică în farfurie, dar nu după ora 19.00.
Altfel, să candidezi doar ca să câștigi experiență, e doar aflarea… aflatului în treabă. Și, zău, din nou, e păcat! Cu o asemenea șansă, PNL la Slatina nu s-a întâlnit niciodată în ultimii 26 de ani, și nici nu va mai avea în următorii zece. Cel puțin.
Nu știu de ce, dar am vedenii. Cred în rațiunea lui Știrbu. În faptul că 2016 nu e un an al negocierilor. Că poate obține incredibil de mult de la aceste alegeri, pentru PNL, la Olt. Oare, mă înșel, dacă mă gânsesc că într-o zi va vedea și el ceea ce este o certitudine: Marius Bălașa nu face nimic să ajungă departe. Primul rezident de pe Strehareți, primar al Slatinei. Strada are potențial. V-am spus-o ceva mai sus…

2 COMENTARII

  1. domn profesor inca nu s-a apucat de campanie! n-are cu cine si d-asta :)) mai de curand am vazut pe profilul personal de Facebook un articol, un top defapt cu alesii poporului de nu au activitate in Parlament…degeaba daca dvs. sunteti doar profesor de sport…atat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here