Acasă Actualitate Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, marcată la Stoeneşti. Primarul şi directorul şcolii...

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, marcată la Stoeneşti. Primarul şi directorul şcolii obstrucţionează un drept al copiilor

303

Pe 20 noiembrie a.c., Grupului de Iniţiativă „Respect Seniorilor” Stoeneşti, înfiinţat la iniţiativa lui Ştefan Văduva şi condus de Dorina Geagână s-a deplasat către Grădiniţa nr. 1 Stoeneşti. Grupul, după cum cei doi promiseseră pe 1 iunie a.c., au oferit copiilor o imprimantă multifuncţională şi câte un pachet cu dulciuri. Din păcate, Ana Nicu, directorul şcolii din Stoeneşti şi consilier local în cadrul primăriei din comună, care nu a fost de acord cu astfel de gesturi. Aceasta i-a rugat pe musafiri să părăsească instituţia de învăţământ.

Un gest care a adus bucurie copiilor

Membrii Grupului de Iniţiativă „Respect Seniorilor” Stoeneşti le-au promis copiilor, pe 1 iunie a.c., că vor veni în toamna. Şi s-au ţinut de cuvânt şi le-au adus copiilor grădiniţei o imprimantă dotată şi cu copiator, utilă în activitatea acestora. Însă s-au lovit de două ziduri: primarul din localitate, Damian Alexandru, fost director al şcolii din comună şi consilierul local Ana Nicu, actual director al instituţiei amintite. Copiii au fost bucuroşi, la fel şi părinţii care se aflau în grădiniţă. Pentru a nu exista incertitudini, membrii grupului au desfăcut fiecare pachet în faţa cadrelor didactice şi a părinţilor şi au prezentat bonurile fiscale. Însă, şi aşa, directorul şcolii nu a înţeles că este o faptă care are ca scop bucuria copiilor şi uşurarea activităţii acestora. Directorul a solicitat, prin telefon, ajutorul primarului, ambii crezând că este vorba de o acţiune politică.

O acţiune care a vrut să fie frumoasă, în beneficiul copiilor a fost pătată de acest incident. Am avut o imprimantă de oferit, pentru că ne spuseseră educatoarele că au nevoie şi 67 de pachete cu dulcuri, pentru că am zis să le facem şi o bucurie în plus. Părinţii au fost foarte mulţumiţi, dar directoarea a avut un comportament neadecvat şi ne-a rugat să părăsim grpdiniţa. Restul de pchete le-am împărţit în sat la copiii pe care i-am întâlnit şi la familii care au mai mulţi copii. Noi ne aşteptam la astfel de reacţii, pentru că primisem mesaje că primarul nu vrea, că directoarea nu vrea. Încă din 1 iunie, când am mers să oferim pachete, m-a primit cu răceală”, a spus Ştefan Văduva.

Un material amplu, în ediţia de vineri a Ziarului de Olt

Articolul precedentLiviu Dragnea, atac la un senator de Olt…
Articolul următorGigel, abureli și ieftinețuri…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here