Marți 19 mai, după-amiază, la Slatina a avut loc ședință de consiliu local. Pentru a constata prostia crasă din ceea ce se cheamă Primăria municipiului Slatina și legislativul capitalei de județ. Practic, aleșii locali au împuternicit, a doua oară, pe Mihaela Stana de la Partidul Conservator să preia atribuțiile funcției de primar, după suspendarea titularului din funcție.
Prima oară s-a făcut prost, pe 2 aprilie, atunci când legea a fost călcată în picioare de consilierii locali, de secretar, de Mihaela Stana în persoană. Greșeala a fost observată de prefectură, iar îndreptarea ei a fost asumată de toată lumea. Și în aceste condiții, Slatina e suspectă a fi suferindă de incompetență administrativă. Mai mult, toate actele semnate de Mihaela Stana între 2 aprilie și 19 mai sau girate de funcția acesteia sunt lovite de nulitate. Altfel spus, între 2 aprilie și 19 mai, deși legea nu permite, Slatina a funcționat fără primar. Dimensiunea prostiei depășește altitudinea Dealului Grădiște, iar greșelile văzute de Prefectura Olt sunt îndreptate pas cu pas. Derizoriul și ridicolul sunt la Slatina. În Legislativ și-n Executiv.
Altfel, pentru a demonstra forma prostiei din consiliul local, relevantă e declarația secretarului Mihai Idita, consemnată de colegii de la Gazeta Nouă:
„Este o mică inadvertenţă între votul care s-a dat, în momentul în care s-a votat secret pentru desemnarea viceprimarului care să preia atribuţiile primarului şi votul care s-a dat, după aceea, efectiv pe proiectul de hotărâre. Adică, legea prevede ca votul pentru desemnarea viceprimarului care să preia aceste atribuţii să fie un vot secret, ceea ce am şi făcut – cu buletine de vot şi urnă. Acolo trebuia, însă, să fie majoritatea consilierilor în funcţie, adică ne trebuia un număr de minimum 11 voturi pentru unul dintre cei doi viceprimari şi nu au fost. Domnişoara Mihaela Stana a obţinut nouă voturi, vreo cinci consilieri au votat în glumă, ştampilând ambele persoane sau n-au pus deloc ştampila, şi două voturi pentru domnul Bircea. În momentul în care s-a votat proiectul de hotărâre, după desemnarea domnişoarei viceprimar, am avut 16 voturi din 16 posibile «pentru». Cu alte cuvinte, cei cinci şi-au întors votul”.
În fața acestei situații, cea mai bună soluție, la Slatina, ar fi organizarea de alegeri parțiale anticipate. Până la anul, în iunie, oamenii ăștia dau cu siguranță foc orașului.
PS. Deja, la cursurile de drept administrativ din cadrul Facultății de Drept din Craiova se fac glume despre Primăria Slatina. E prea mult să fim luați, toți, în batjocură pentru prostia unora…